Spidskål med græskar og varmrøget laks – sund og hurtig hverdag

Nogle gange går der lidt tid, førend jeg får kigget på de billeder, jeg har taget i køkkenet. Andre gange er opskriften klar, stort set før billederne er taget. Og så er der de gange, hvor man bare sidder og glor på et foto, der er fire dage gammelt, og som fuldstændig er røget ud af ens top of mind. Måske fordi man er mere optaget af is, kiksekage og søde tærter end af gårsdagens menu. Sådan en oplevelse havde jeg med det her billede, for hvad pokker var det nu lige, vi havde spist… det dukkede efter lidt tænketid frem fra tågerne: en lynhurtig hverdagsret med masser af grønt. At jeg havde glemt denne her omgang spidskål med græskar og varmrøget laks, betyder altså ikke, at den ikke var værd at huske på…

Opskrift – spidskål med græskar og varmrøget laks

Passer til to personer. Man kan evt. servere lidt brød til.
Tilberedningstid: 20 minutter
Sværhedsgrad: ret enkel
Ingredienser:

  • 1 lille spidskål
  • 1/4 stort hokkaido græskar
  • 125 markchampignons
  • 150 g varmrøget laks
  • 1 appelsin
  • Olivenolie
  • Salt, peber

Snit spidskålen fint, evt på mandolinjern. Skær skrællen af græskarret og skær det i mindre stykker, skær champignons i kvarte og del den varmrøgede laks i mindre stykker. Skær skrællen af appelsinen og skær fileter ud af den uden hinder.
Varm en sauterpande op med lidt olivenolie. Steg græskarstykkerne let først, tilsæt derefter champignons i mindre stykker. Når græskarret er ved at være mørt, tilsættes spidskål, og der vendes godt rundt. Når spidskålen er faldet sammen, vendes laksen i. Smag til med salt og peber. Anrettes på et fad pyntet med appelsinfileterne.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*