citronsmåkager med birkes

Sprøde citronsmåkager med birkes

Jeg ved ikke helt hvorfor, men jeg har et svagt punkt for citron for tiden. Måske skyldes det en længsel efter et sprødt og frisk forår – og dermed varme og forventningen om sommer? Eller måske er det, fordi citroner og påske på en eller anden måde hænger lidt sammen? Egentlig er det jo også lige meget hvorfor, jeg kan bare godt lide citronsmagen. Og hvad er mere oplagt end citronsmåkager?

Citronens syrlige smag kombineret med noget, der giver sødme, er nemlig bare så lækker. Så jeg har i den seneste tid bagt, rørt og stegt med citron til forret, hovedret og dessert. Den skæggede yder heldigvis velvilligt bistand som testsmager. Resultatet her på min første feriedag i påsken (jeg tyvstartede nemlig i dag) er de her citronsmåkager med birkes. Det lyder måske som en lidt sjov kombination, men birkes giver nogle knap så søde småkager, og så knaser de 😉

Vil du prøve noget andet med citron – så tjek min udgave af en cremet citronis. Heller ikke ringe…

Birkes i citronsmåkager?

Birkes er frø fra opiumsvalmuen – men bare rolig, de har ingen effekt og er heller ikke afhængighedsskabende. Man ser mest birkes på toppen af morgenbrød, og det er egentlig lidt synd. Når de blå birkes bliver varmet op, får de nemlig en dejlig smag af nødder. Det er en smag, som man kan udnytte i for eksempel kager, og meget gerne i kombination med citron eller andre citrusfrugter. De to smage komplementerer hinanden rigtig godt.

Detaljer

Hvor mange?

40 stk = 2 bageplader

Arbejdstid?

25 minutter

Tid i ovnen?

15-17 minutter

Hvor svært?

Helt normal for småkager

Ingredienser

  • 125 g smør

  • 125 g sukker

  • 1 æg

  • 125 g hvedemel

  • 1/2 tsk bagepulver

  • 2 tsk blå birkes

  • 1 lille vrid salt fra kværnen

  • Saft og revet skal af 1/2 citron 

Sådan gør du

  • Tag smørret ud af køleskabet en halv time før, hvis du vil gøre det lettere…
  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Rør smørret og sukkeret godt sammen. Tilsæt ægget og pisk igen godt. Tilsæt herefter melet blandet med bagepulver, blå birkes og salt. Rør sammen og tilsæt til sidst citronsaft og revet skal.
  • Sæt dejen med to skeer og med god afstand på to plader – kagerne flyder ud.
  • Bages ved 175 grader varmluft i ca. 15-17 minutter. De må gerne være lidt bløde i midten, når de kommer ud. Afkøles på rist og holdes fra lækresultne ægtefæller…

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*