sprøde kokossmåkager

Sprøde kokossmåkager

Knasende sprøde kokossmåkager er altid velkomne her i huset. Det skæggede er faktisk lidt vild med kombinationen af kokos og tranebær. Derfor har jeg brugt oceaner af kokos gennem tiden – til bløde kokostoppe, seje cookies og så de her sprøde kokossmåkager. De vækker nemlig altid begejstring. Senest da vi havde besøg af gode venner, der især faldt for kombinationen af det sprøde ydre og den seje midte.  

Småkager skal gerne være noget, der hurtigt kan bikses sammen – når man lige får lyst til den lille treat. Så har man ikke tranebær i huset – eller er man bare ikke super begejstret for tranebær, så er der et andet bud her på en kokossmåkage med hasselnødder og citron. Grundopskriften er den samme, det er kun smagen, der er ændret.

Erfaringen viser, at man heller ikke går galt i byen med de her kokostoppe med lime og hvid chokolade. Da jeg gik gennem mine opskrifter, faldt jeg også over de her småkager, der er fra tiden, hvor lakrids var hypet, og som ud over lakrids også byder på smag af hvid chokolade og tranebær.  

Hvem spiser alle de småkager? 

Det spørgsmål får jeg en gang imellem. For kan vi virkelig selv spise dem alle – og nej, det kan vi ikke. Jeg laver rigtig tit halve portioner, så har vi en chance for at få dem spist, inden de bliver kedelige. I perioder har vi også haft håndværkere i huset, fx da vi sidste år skiftede køkkenet ud og fik malet både ude og inde. Håndværkere skal holdes i godt humør, og et godt middel dertil er kaffe og småkager. Dernæst er der naboen, der fra tid til anden dumper ind. Også altid velkommen. Skulle det gå helt galt, har jeg taget en kagedåse småkager med på kontoret – de forsvinder som dug for solen. Med andre ord er der altid aftagere på bagværket, det gælder også kagerne.  

Det gælder i øvrigt hele året rundt. Hvor mange kun bager småkager i forbindelse med julen, har jeg stort set altid en kagedåse fyldt med småkager af en eller anden slags. Selvfølgelig bager jeg ikke brunkager om sommeren, men prøver at finde en småkage, der passer til årstiden. Lige nu øspøs-regner det, og man har kun lyst til at krybe inden for med en kop kaffe og en sprød kokossmåkage 😉 

Detaljer

Hvor mange?

2 bageplader = 35 stk

Arbejdstid?

20 minutter

Bagetid?

10 minutter

Hvor let?

Meget let

Ingredienser

  • 125 g blødt smør

  • 125 g sukker

  • 1 æg

  • 125 g kage hvedemel

  • ½ tsk hjortetaksalt

  • 80 g kokosmel

  • 60 g tørrede tranebær

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Tag et par bageplader og smæk bagepapir på dem.
  • Rør smør sammen med sukker. Bland hjortetaksaltet med melet og rør det i dejen, tilsæt kokosmel. Saml dejen med ægget. Vend til sidst tranebærrene i.
  • Sæt dejen i små toppe med god afstand imellem på de to plader.
  • Bages ved 180 grader varmluft i ca. 10 minutter. Afkøles på bagerist og opbevares i kagedåse. 

Hvis du prøver min opskrift, så tag gerne et billede og læg det på Instagram med #sødtforto – jeg vil glæde mig til at følge med.

Husk at tilmelde dig nyhedsbrevet med aktuelle opskrifter og forslag til menuer! 

Sundt for to deler ikke dine oplysninger med 3. part. Læs også privatlivspolitikken

close

RAMSLØG TIPS OG OPSKRIFTER

TILMELD DIG NYHEDSBREVET OG FÅ E-BOGEN OM
RAMSLØG

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*