agurkesuppe

Stærk agurkesuppe – også til store, stærke mænd

Opdatering marts 2020: Det følgende er mit allerførste indlæg på min blog. Det blev lagt på en augustdag i 2011. Jeg kan stadig huske, hvordan det var med en blanding af overraskelse og sommerfugle i maven, at jeg trykkede indlægget om agurkesuppe online. Overraskelse over, hvor let det var at oprette en blog. Sommerfuglene flaksede lystigt rundt i min mave, fordi jeg var spændt på at se det første indlæg. For selv om jeg professionelt arbejder med kommunikation, så er der noget helt specielt over det, når man laver noget helt på egne præmisser. Det bliver meget sårbart.  

Samtidig var jeg bekymret for, om andre kunne forstå mine opskrifter. Der gik faktisk flere år, før det for alvor gik op for mig, at mine opskrifter bliver brugt og fulgt. Derfor bliver jeg også i dag virkelig glad, når nogen giver en kommentar enten på bloggen, på facebook eller instagram.  

Jeg har opdateret indlægget nedenfor, så det passer ind i det layout, jeg har på dagens blog. For layoutet er blevet ændret flere gange undervejs. Men teksten er uændret, og jeg kan stadig varmt anbefale denne agurkesuppe, som bestemt også er til store, stærke mænd.

Læs det allerførste indlæg om agurkesuppe her:

Kolde supper er fortrinsvis til de dage, hvor det er rigtig varmt. Men så varmt er det jo ikke så ofte, i hvert fald ikke med den sommer, vi har i år, så jeg har sørget for, at suppen her både er kold og giver varmen. Hold igen med cayennen, hvis I ikke er hardcore stærkspisere, for suppen bliver stærkere, når den står i køleskabet og trækker.

Suppen er velegnet som forret til en sommermenu, men er også god på en varm sommerdag som hovedret for 2-3 personer. Der bliver en god portion ud af det, men er man meget sulten, kan der serveres brød til.

Detaljer

Hvor mange?

Forret 4 personer eller hovedret til 2

Arbejdstid?

20 minutter

Køleskabstid?

30 minutter

Hvor svært?

Meget let

Ingredienser

  • 1 agurk

  • 2½ dl grøntsagsbouillon (opløs en ½ bouillonterning i kogende vand)

  • 200 g græsk yoghurt 0.2%

  • Salt, peber

  • ½ tsk cayenne – eller efter egen smag

  • 100 g røget laks

  • Brødcroutoner

  • Ristede græskarkerner (ristes på en varm pande uden fedtstof – bemærk, de ”popper” ligesom popcorn, når de bliver varme, så hold øje!)

Sådan gør du

  • 1 agurk skæres i mindre stykker og blendes. Tilsæt grøntsagsbouillon og blend. Derefter tilsættes yoghurt, og der blendes – juster mængden efter ønsket konsistens, men suppen skal være lidt ”brusende”. Smag til med salt, peber og en knivspids cayenne.
  • Stilles på køl indtil servering – minimum ½ time.
  • I hver tallerken lægges en skive laks skåret i strimler/mundrette stykker. Hæld suppen rundt om og pynt af med brødcroutoner og/eller ristede græskarkerner.

Variation
I stedet for laks kan man vælge at toppe op med brødcroutoner og feta i tern.

Rester
Bliver der suppe til overs, kan den sagtens overnatte i køleskabet, blot må brødcroutoner, græskarkerner og laks ikke være blandet i den. Evt. rester af laks kan også serveres på et stykke brød dagen efter, hvis den blot pakkes ind og overnatter i køleskabet.

No Comments

  1. Pingback: Sommerfest for vennerne « sundt for to

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*