stegt knoldselleri på pande

Stegt knoldselleri på panden

Allerførst en advarsel: Serverer du stegt knoldselleri på panden som tilbehør, så vær forberedt på, at tilbehøret løber med al opmærksomhed. Det var, hvad der skete her i huset. Den skæggede er blevet helt vild med denne måde at tilberede noget så kedeligt som knoldselleri på. Læs nedenfor om, hvad det er, der gør knolden så lækker, og prøv så selv opskriften. Det er meget let og velsmagen meget høj.

Jeg har før skrevet om, at mange synes, at knoldselleri enten er lidt kedelig eller ikke smager godt. Det gør den helt sikkert også, hvis man bare skærer den i tern og koger den. Bvadr… det er kedeligt. Det er til gengæld meget, meget let at gøre den spændende. Endda helt uden brug af alle mulige specialingredienser eller krydderier.

Lige nu på kanten af forår, også selv om der i marts måned sagtens kan komme en snestorm forbi, så savner man asparges, nye kartofler og alt det andet, der bringer søde minder om forår og sommer. Og så er knoldselleri måske ikke lige det første man tænker på, men knolden kan nu stadig noget. Måske skal den bare ikke længere serveres i en kartoffel-selleri suppe eller bagt i ovnen sammen med rodfrugter. Måske skal der bare ske noget lidt andet, og det er her stegepande for fuld drøn kommer ind.

Om stegt knoldselleri på panden

Alt man skal gøre for at få en spændende smagsoplevelse er faktisk at give knoldsellerien lidt bank. Skræl den, skær den i skiver og steg den på panden ved god varme. Det sidste er vigtigt, for det er varmen, der gør det, oplever jeg. Får sådan en skive knoldselleri masser af varme, er det nærmest, som om den karamelliserer. Det gør smagen blød og fyldig. Giv et vrid salt, og du er kørende. Rist lidt hasselnødder på en tør pande, og du har en perfekt ret.  

Hovedrolle eller tilbehør

Jeg kan sagtens finde på at servere knoldsellerien som hovedret. Ikke mindst fordi den skæggedes reaktion var helt klar, da jeg serverede den stegte knoldselleri til fisk, asparges og hollandaise. Det var knoldsellerien, der løb med al opmærksomhed. Så meget at da vi et par dage senere stod i den lokale brugs, var det en knoldselleri der skulle i kurven. En af årsagerne er, at man bliver virkelig overrasket over, at knoldselleri også kan smage på den her måde.  

Stegt på panden passer den faktisk rigtig godt til et stykke stegt, hvid fisk. På samme måde var min idiotsikre hollandaisesauce også et hit til den.  Alternativt så lad den stegte knold få hovedrollen, og lav så en salat med pære og hasselnødder til og en let dressing af æblecidereddike og olie. Det er altså heller ikke dumt.

Knoldselleri på andre måder

Viser marts måned tænder, og vælter sneen ned, så er det måske ikke lette forårsretter, der står på menuen. I stedet kan man bruge knoldselleri til en lækker kartoffel-sellerisuppe, som giver masser af varme. Eller man kan lade den indgå i en let tomatsuppe med bønner.

Stegt knoldselleri på panden

Opskrift af Susanne PaghMåltid TilbehørType VegetarSværhedsgrad Let
Hvor mange?

2

personer
Arbejdstid?

20

minutter
Stegetid?

15

minutter
I alt?

20

minutter

Hvis hovedret, skal du bruge en hel knoldselleri til 2 personer

Ingredienser

  • ½ knoldselleri

  • rapsolie

  • salt

  • Tilbehør
  • 1 håndfuld hasselnødder

Sådan gør du

  • Rist hasselnødderne på en tør pande. Gnid skallerne af i et stykke køkkenrulle eller et rent viskestykke. Hak hasselnødderne groft.
  • Skræl knoldsellerien. Skær den i skiver af ½ cm tykkelse.
  • Varm en pande op med rapsolie, den skal være pænt varm. Steg knoldselleriskiverne i 1 lag, først ca. 5-8 minutter på den ene side, dernæst 4-5 minutter på den anden side. Læg et stykke alufolie over, mens du steger den, så varmen holdes omkring knoldsellerien. Varmen skal være så høj, at knoldsellerien nærmest karamelliserer, men skiverne må selvfølgelig ikke branke.
  • Server skiver af knoldselleri med ristede hasselnøddekerner.

Bemærk

  • Du kan fint servere de stegte knoldselleriskiver med en salat til som hovedret. Beregn da et helt knoldselleri til 2 personer.
  • Du kan også servere dem som tilbehør til vegetarretter, hvor de tilfører masser af mæthed og dyb smag. Eller til fisk, kylling eller en hakkebøf.

Husk at tilmelde dig nyhedsbrevet med aktuelle opskrifter og forslag til menuer!

Sundt for to deler ikke dine oplysninger med 3. part. Læs også privatlivspolitikken

Prøver du en af mine opskrifter, så snup et billede og læg det på Instagram – med hashtagget #sundtforto. Jeg vil med glæde følge med 😉

stegt knoldselleri på pande

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*