Suppe a la portobello

Skoven står smuk i sine gule, røde og falmede grønne farver. Det er med andre ord tid til varm suppe. Og med tanken på skoven, så er der ikke langt til svampe. Jeg er nu ikke så kry, at jeg selv finder dem i skoven, men holder mig til køledisken i det lokale supermarked. Portobello er vel nærmest en forvokset markchampignon, og oftest anvendes den også hel pga. sin størrelse. Til denne suppe a la portobello chopper jeg den nu i mindre stykker og udnytter, at den er meget fyldig på enhver måde. At portobello svampe så også er meget sunde og indeholder få kalorier, det er kun et ekstra plus. Andre svampe kan helt sikkert også bruges – det er kun et spørgsmål om udvalg, og jeg kunne godt forestille mig, at fx en blanding af kantareller og markchampignons ville være ret lækkert.

Opskrift på suppe a la portobello

Hovedret til 2 personer eller forret til 4

Tilberedningstid: 30 minutter

Masser af timian og fire flotte portobello svampe, så er der dømt efterår på den bedste måde
Masser af timian og fire flotte portobello svampe, så er der dømt efterår på den bedste måde

Ingredienser:

  • ½ fintsnittet løg
  • 1 fed hvidløg (endnu en gang – lad være med at bringe rygtet videre til min mand…)
  • 300 g portobello svampe
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk kærgården
  • 1 spsk hvidvineddike
  • 1 spsk mel
  • Masser af timian, frisk eller tørret
  • 5 dl grøntsagsbouillon (laves fint på en terning)
  • 2½ dl madlavningsfløde, 8%
  • Salt, peber

Tilbehør

  • 1-2 skiver brød
  • Lidt olivenolie
  • Revet ost

Tænd ovnen på 200 grader.

Start med at snitte: Løget snittes fint, ligeledes et fed hvidløg. Portobello svampene børstes rene og skæres i passende stykker. De svinder ikke så meget under tilberedning, så tag højde for det, når du skærer dem i mundrette stykker.

Varm kærgården og olivenolie i en gryde til god varme. Rist løg, hvidløg og svampene et par minutter. Krydr det godt med timian og hæld hvidvinseddiken over. Varm igennem indtil eddiken er helt fordampet. Tag lidt af svampene fra til pynt. Tilsæt hvedemelet og rør rundt, inden du tilsætter grøntsagsbouillon og madlavningsfløde. Det kan være en god ide at holde lidt af fløden tilbage, indtil du ser, hvordan konsistensen bliver. Lad suppen simre ca. 10 minutter. Smag til med salt og peber.

Imens skæres et par stykker brød, dryppes med lidt olivenolie og revet ost – og varmes i ovnen ved 200 grader.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*