Jeg mangler faktisk lige at fortælle om desserten fra vennebesøget for et par uger siden – en svampet kage med nektariner serveret med hvid chokoladeis. Kagen stammer fra Mira Arkins blog, hvor hun har lavet den med ferskner – jeg bryder mig bare ikke så meget om de hårede frugter, så jeg valgte nektariner i stedet, men har ellers ret usædvanligt været ret tro over for opskriften.
Opskrift – svampet kage med nektariner
1 tærteform ca. 28 cm i diameter – giver vel kage til en 8-10 stk.
Tilberedningstid: Ca. 1 time, heraf bagetid ca. 30 minutter
Ingredienser
- 50 g mandler
- 75 g blødt smør eller kærgården + lidt ekstra til at smøre tærteformen med
- 125 g sukker + 1 spsk til formen
- 1 tsk vaniljesukker
- 2 æg
- 1½ dl kærnemælk
- 125 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 2 pæne nektariner
Tænd ovnen på 180 gr. Start derefter med at blende mandlerne til mandelmel. Jeg synes godt, at det må være en lille bitte smule groft mel. Gør formen klar ved at smøre den med lidt smør og drys den med sukker.
Rør sukker, smør og vaniljesukker godt og grundigt sammen, så det bliver lyst. Tilsæt æggene et ad gangen, og pisk gerne længe mellem hvert æg, så det bliver luftigt, lyst og lækkert at se på. Bland hvedemel, mandelmel og bagepulver og rør det hurtigt i sammen med kærnemælken. Herefter skal der ikke røres mere.
Hæld dejen i tærteformen. Skær nektarinerne i smalle både og drys dem ud over dejen. Dejen hæver fint op omkring dem under bagningen. Ind i ovnen på 180 grader i ca. en halv time.