Det siges, at man skal huske at fejre sine successer, og jeg ved ikke helt, om et forventet positivt udfald af en retssag egentlig tæller med som en succes, men i denne uge gjorde det. I hvert fald syntes jeg, at vi fortjente at fejre det i afdelingen. Derfor en absolut syndig kage, som jeg blev nødt til at skærme mod pilfingre derhjemme, da jeg skulle i biografen og derfor ikke kunne forsvare den mod lækkersult imens.
Det er egentlig en drømmekage, men bare i en luksusudgave uden alt for meget kage, men til gengæld med masser af nødder, marcipan og andet godt.
Opskrift på syndig kage
Den passer til en form på 18 x 18 cm, men da den er meget intens, skal den serveres i små stykker – så kan man jo altid tage flere (mange) gange…
Tid: En lille times tid, inkl. 25 minutter i ovnen.
Ingredienser:
Dejen består af:
- 100 g marcipan
- 100 g sukker
- 100 g smør, gerne blødt eller i små stykker
- 2 æg
- 50 g mel
Toppen består af:
- 200 g brun farin
- 100 g sirup
- 50 g kokosmel
- 1 spsk mælk
- 75 g blandede nødder, fx mandler og hasselnødder
Start med at tænde ovnen på 170 grader. Tag en firkantet form på ca 18 x 18 cm og for den med bagepapir.
Riv marcipanen, tilsæt sukker og smørret i små stykker. Pisk godt og grundigt. Pisk æggene i et ad gangen, pak piskeren væk og vend melet i.
Fordel dejen i formen og bag kagen i 20-25 min ved 170 grader.
Lav toppen imens. Tag en lille kasserolle og kom alle ingredienser til toppen på nær nødderne i. Sæt den over på medium varme og lad det koge sammen. Hak imens nødderne groft. Tag kasseroller af varmen og vend nødderne i blandingen.
Når kagen er ved at være færdigbagt, tages den ud af ovnen. Hæv temperaturen til ca. 210 grader. Fordel toppen på kagen og bag den i yderligere 5 minutter.
Sådan gik det, da kagen blev serveret:
Serveringsforslag:
Kagen vil gøre sig rigtig godt som dessert med lidt god is, en kop kaffe og måske en liden likør…
Opskriften er oprindeligt bragt i Alt for damerne, tror jeg, men jeg har tilrettet lidt og lavet noget efter bedste hukommelse.