Tid til fordybelse og en søndagsfrokost med gode venner


Netop tid til at tage en samtale hele vejen – krydret med en let frokost – var, hvad søndagen bød på. Og når det så kan ske i gode venners selskab, er det jo helt fantastisk. Eneste problem var, at tiden gik alt for hurtigt, og pludselig var det aften og tid for afgang for vennerne. Vi ser dem alt, alt for sjældent, blev den skæggede og jeg hurtigt enige om. Der blev diskuteret alt fra biler og både til litteratur og sprogets betydning. Men der blev altså også tid til at spise lidt indimellem, det var jo en søndagsfrokost. Blandt andet denne salat, der blev serveret med et foccaciabrød og en aspargestærte med gedeost. Desserten var en limefromage pyntet af med jordbær.

Søndagsfrokost med salat med jordbær, ærter og avocado

Salat til fire personer – som tager lige lidt tid, fordi jordbærrene skal marinere, og ærterne bælges (de smager skønt, men jeg synes ikke at erindre, at det tog så lang tid at bælge ærter, da jeg var barn, eller skyldtes det bare, at jeg på rov i naboens køkkenhave?). Så ca. 45 minutter i alt.

Ingredienser:

  • Hjertesalat 
  • Rucola, en halv bakke
  • 3-400 g ærter (før de bælges)
  • 3-400 g jordbær
  • 2 avocadoer
  • 1/2 citron
  • 1 god håndfuld mandler
  • Salt, peber 
  • 2 spsk hvid balsamico
  • 1 spsk rapsolie

Start med at rengøre jordbærrene og skær dem i kvarte. Krydr dem godt med salt og peber og vend dem med h id balsamico. Lad dem trække i 30 minutter.

Varm en pande op og rist mandlerne let. Hæld 1 spsk salt og 1 spsk vand på, og lad det døde hav komme til syne (du ved, hvad jeg mener, når du ser det). Lad dem stå nogle minutter på middel varme, hæld dem derefter over i en skål og lad dem køle af.

Rengør salaterne og riv hjertesalaten i mindre stykker. Bælg ærterne og skær avocadoerne i fine skiver. Dryp avocadoerne godt med citronsaft. Anret salaterne på et fad, hæld ærterne over, læg derefter avocadostykkerne og jordbærrene, som tages op af marinaden. Gem marinaden og bland den med rapsolie – hældes over salaten, hvorefter der afsluttes med de saltede mandler.

PS… Det var lykkelige stunder siddende på hug midt i naboens køkkenhave med friskoptrukne gulerødder og ærter inden for rækkevidde. Og selvfølgelig vidste naboen alt til min regulering af køkkenhavens udbytte…

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*