Her er vi så efter den første weekend med ægte, fuldtonende forårsvejr – med solskin og varme i luften, så man kun behøvede en krog med læ og en kop kaffe, så var lykken gjort. Som sagt så gjort – eftermiddagen blev tilbragt med solbriller og en god bog udenfor. Jeg er nemlig ret begejstret for, at vintermørket nu må endeligt overgive sig og give plads til sollyset igen. Og selvfølgelig skulle det fejres med noget af det, jeg forbinder med varme, nemlig is. Denne gang pakket ind mellem havregrynskager.
Jeg lavede to slags is, dels med hindbær, dels med hvid chokolade, vanilje og en anelse citron. Øj, øj, man kunne godt blive lidt afhængig 😉
Her følger dog først opskriften på havregrynskager. De er meget lette at bikse sammen, og så kan de i øvrigt sagtens spises også uden is, hvis fryseren ikke lige byder på denne delikatesse.
Andre havregrynskager
Havregrynskager er ret nemme at bage, fordi man tit har råvarerne i huset. De kræver jo egentlig ikke noget særligt. Men derfor kan det være godt at kunne variere dem lidt, og har man peanutbutter bagerst i køleskabet, så er det altså rigtig godt til de her havregrynscookies med peanutbutter. De kan selvfølgelig sagtens spises til is, men passer måske bedre til et glas mælk om eftermiddagen.
Detaljer
24 stk
20 minutter
10-12 minutter
Oplagt børneprojekt
Ingredienser
75 g smør
125 g sukker, gerne rørsukker
1 æg
1 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
1 1/2 spsk hvedemel
150 g havregryn
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
- Smelt smørret i en kasserolle. Rør imens sukker og æg sammen. Tilsæt det smeltede smør og vend de resterende ingredienser i.
- Sæt dejen i klatter på to bageplader med bagepapir. Der skal være god plads mellem dem, for de flyder ret meget ud. Bages i ca. 10-12 minutter.