tilbageblik juli

Tilbageblik på juli – og frem mod august

Juli måned har været en blandet landhandel vejrmæssigt med regn, blæst, sol og især varierende temperaturer. Et tilbageblik på juli måned på bloggen afslører imidlertid, at her har måneden kun været præget af kun to ting: For det første et tema om morgenmad, og for det andet, at det har været sommerferie for såvel mig som resten af Danmark.  

Morgenmad 

På morgenmadsfronten var jeg gået lidt i stå. Samme morgenmad hver dag… trygt, men lidt kedeligt. Derfor bad jeg om hjælp fra tre dedikerede bloggere, der alle spiser morgenmad. De delte med glæde deres opskrifter med os andre og fortalte desuden lidt om, hvad der gør deres morgen til en god start på dagen.  

“Spis din morgenmad. Ellers bliver du aldrig stor og stærk.” Sådanne formaninger og mange andre tilsvarende har vi nok alle fået. Jeg prøvede at nørde lidt i det udsagn, for hvad gør man nu, hvis man ikke er sulten? Skal man tvinge morgenmaden ned? Og skal man spise morgenmad, hvis man skal ud og løbe? Jeg siger ikke, at jeg har fundet de endegyldige svar på disse spørgsmål, men nogle input til dem. 

Se en opsamling på temaugerne om morgenmad her.  

greenie kiwi

Staycation – årets ferieform  

Juli måned er ferietid, og i år har rigtig mange valgt enten at blive hjemme eller tage på ferie i Danmark. Derfor valgte jeg at finde nogle opskrifter frem, som er lette at lave, når man er i sommerhus eller på camping. Men de fungerer også fint, når man er hjemme igen, og hverdagens travlhed sætter begrænsninger for udfoldelserne i køkkenet. Tjek for eksempel denne her kartoffelsalat med spidskål og ikke mindst den legendariske mormordressing. Øj, hvor vi alle elsker den dressing! Serveres til en grillaften, hvor man passende kan slutte af med denne her kirsebærtærte

Den skæggede og jeg tilbragte også juli måned og vores sommerferie hjemme i strandhytten. Og her blev der selvfølgelig også bagt i juli måned. Ikke mindst fordi vi tog på korte vandreture i lokalområdet – altid med en madpakke. Og så skal der altså bages sandwichboller til at tage med, for frokosten er næsten det bedste på de ture. Vi har spist frokost med udsigt over sø, mark og skov – og med lyden af en lille bæk eller træernes susen i baggrunden.  

August – hvad kommer til at ske? 

Efter dette tilbageblik på juli skal vi også se lidt fremad. I august måned er det tilbage på jobbet eller skolen for de fleste. Dermed rammer virkeligheden igen med al dens travlhed. Derfor vil jeg i august som altid komme med opskrifter på sund mad, der kan laves på en halv time, og som ikke kræver mærkelige ingredienser. Som altid vil jeg også tage udgangspunkt i de råvarer, der er i sæson. Her er august måned en af de nemme måneder, for der er virkelig masser af grøntsager, bær og frugt at tage af, når middagen skal planlægges.  

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*