Tilbehøret til grillmenuen: Grillede madbrød

Perfekte til grillet mad. Nærmest uanset hvad der har været på grillen, er de her grillede madbrød rigtig gode dertil. Til grillet laks, de kendte grillede pølser, kyllingen eller grøntsagerne. De er blevet lavet efter, hvad jeg lige følte for, og det blev slet ikke så tosset endda.

Vi har netop haft nogle dage, hvor grillen har været i brug. Den har faktisk allerede været brugt flere gange i år end i 2017 og 2018 til sammen. I 2017 øs-pøs-regnede det hele tiden, og i 2018 var det alt for tørt til at vove risikoen for en vildfaren gnist, så det blev slet ikke til grill i 2018.

Jeg har hørt rygtet, at i mange hjem er grill mandens store fornøjelse. Sådan er det ikke her i huset. Den skæggede kan godt lide at tænde op i grillen, og han kan også godt lide at sidde og holde øje med den, mens egen væskebalance holdes i orden med et glas kølig hvidvin eller saftig rødvin. Men det her med, hvad der skal lægges på den varme grill, og hvad der skal serveres til, det er ikke hans bord. Så det klarer jeg, og du hører ikke antydningen af beklagelse over den fordeling. Jeg kan til gengæld godt få oplevelsen af, at grillen bliver brugt for lidt, når der bare lige ryger lidt asparges og et stykke laks på den. Så derfor prøver jeg at bruge den til lidt mere. For eksempel de her helt genialt enkle grillede madbrød, som får den her helt perfekte smag af grill.

Et godt råd til de grillede madbrød

Grillen skal være godt varm – ellers risikerer du, at brødene hænger fast. Derfor kan man evt. lige smøre dem med en gang olivenolie, inden man lægger dem på. Det bliver de bestemt ikke ringere af – kombiner det evt. med lidt krydderier og salt – mums…

Detaljer

Hvor mange?

4 små brød

Arbejdstid?

50 minutter

Alt i alt?

50 minutter incl. 20 minutters hvil

Hvor svært?

Ret let, hvis grillen er varm

Ingredienser

  • 2 dl hvedemel med godt med gluten, fx manitoba hvedemel

  • 2 dl tipo 00 hvedemel

  • 1 1/2 tsk salt, groft

  • 1 tsk bagepulver

  • 5 spsk skyr

  • 1/2 dl varmt vand, evt. lidt mere eller mindre

Sådan gør du

  • Bland mel, salt og bagepulver sammen i en skål. Tilsæt skyr og olivenolie og rør det sammen med en ske. Tilsæt varmt vand lidt af gangen og saml dejen. Lad den hvile i ca. 20 minutter.
  • Imens startes grillen op, så den er godt varm.
  • Form fire små, flade brød (1 cm høje) af dejen og læg dem på den varme grill. Det letteste er at forme dem med hænderne uden brug af kagerulle eller lignende.
  • Vend dem et par gange på grillen undervejs, i alt skal de have ca. 8-10 minutter. Når de lyder hule, når du banker på dem, har de fået nok.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*