“Tøm køleskabet og stop madspild” er måske lidt overdrevet, men altså jeg fik da tømt lidt ud i resterne – en halv pose brun farin, en halv plade hvid chokolade og nogle hasselnødder blev til en portion “tøm køkkenskabet cookies” til eftermiddagskaffen.
Egentlig kan man putte hvad som helst i som fyld, chokolade, mandler, marcipan etc. Jeg tilsatte lidt salt, som giver lidt modsmag til det søde, som godt kan blive mig lidt (meget) for meget.
Tøm køkkenskabet cookies
Portionen bliver til ca 30-32 cookies af mellemstørrelse.
Tidsforbruget er ca 20 minutter i arbejdstid, en halv times hviletid (for dejen altså, men det passer jo også fint med en powernap) plus 3 x 18-20 minutter i ovnen.
Ingredienser:
- 275 g brun farin
- 1 vaniljestang
- 2 æg
- 1 tsk natron
- 2 tsk bagepulver
- 250 g hvedemel
- Evt. 1 tsk groft salt
- 1 dl solsikkeolie (det sunde islæt her) eller en flydende olie-smørblanding
- 100 g hvid chokolade
- 75 g hasselnødder
Start med at få klaret hakkeriet: Chokolade og nødder hakkes groft. Bland mel, natron, bagepulver og evt. salt i en skål. Så er det klar…
I en anden skål hælder du den brune farin, tag en skefuld fra, som blandes med indholdet af vaniljestangen, før det blandes med resten af farinen. Piskes godt og grundigt – og længe – med de to æg, så det bliver fint skummende. Væk med piskeren og frem med den lette hånd: vend melblandingen i, derefter olien samt nødder og chokolade. Sæt dejen i køleskabet i en halv time.
Så er det tid til en powernap. De skal for at være mest effektive være på 20 minutter, og det passer med, at så skal ovnen tændes på 160 grader varmluft.
Med to skeer sættes der dejklumper på 2-3 plader. Bages ved 160 grader varmluft i ca. 18-20 minutter. Køles af på en rist.