Nogle gange skal der ikke så meget til, førend der kommer anerkendende udbrud fra den skæggede. I dag var det smagen af disse tundeller, der vakte hans begejstring. Ufatteligt hvad der kan komme ud af en dåse tun, en lille bøtte rejer og så, hvad køkkenskabene ellers gemte. Nemlig bl.a. en del grøntsager, der egentlig trængte til at blive brugt.
Opskrift – tundeller
Tilsammen blev det til et aftensmåltid til to personer.
Tidsforbrug: 1/2 time
Sværhedsgrad: det ku’ være møj værre…
Ingredienser:
Tundeller:
- 1 dåse tun i vand
- 1 lille bøtte rejer, 100 g sådan cirka
- 1/2 bundt persille
- 1 forårsløg
- 1 fed hvidløg
- Salt, peber
- Saft af 1/2 lime
- 1 spsk hvedemel
- 1 æg
- Olivenolie til at stege i
Grøntsager:
- 1 forårsløg
- 1/2 broccoli
- 250 g markchampignons
- 2-3 gulerødder
- 1/2 peberfrugt, rød og gerne økologisk, helst ikke hollandsk, de smager ikke af andet end vand (efter min ringe mening)
- 1/2 mango, moden
- 1 spsk soya
- Saft af 1/2 lime
- 1 tsk honning
- Salt, peber
- Olivenolie til at sautere i
Start med at røre farsen til tundellerne: Dryp tun og rejer godt af. Hak hvidløget, persillen og forårsløget – altsammen så fint som muligt. Bland det med tun og rejer. Tilsæt saft af en 1/2 lime, salt og peber. Rør hvedemelet i og slut af med at samle farsen med ægget. Lad hvile, mens du klargør grøntsagerne.
Grøntsager: Skær alle grøntsager i mundrette bidder, dog forårsløget noget finere.
Varm to pander op med lidt olivenolie. Begge skal være pænt varme, men ikke gloende. Form små, flade deller af farsen og steg dem på den ene pande på hver side i 3-5 minutter. Grøntsagerne sauteres på den anden pande i 8-10 minutter, tilsæt soya, honning og lime og lad det simre et minut eller to. Smag til med salt og peber. Så er det bare om at gribe an…