Vitello tonnato

Da vi fornylig holdt fest, blev der en del mad til overs. Noget røg i fryseren, blandt andet noget fint kalvekød. Lige en anledning til at gå i det italienske køkken med en gang vitello tonnato. Verdens mærkeligste kombination: kalv og tun. Det lyder ikke kompatibelt, men det er et særdeles godt match. Velegnet både som forret med godt brød – eller sammen med en gang salat udgør det et lækkert og let aftensmåltid.

Sådan en gang tunet kalv kan også fint indgå i en weekendmenu som for eksempel denne her menu til den travle dag.

Opskrift – vitello tonnato

2 personer
Tilberedningstid: 15 minutter (incl. fremstilling af salat)
Ingredienser:

  • Ca 200-300 g kold kalvesteg skåret i helt tynde skiver
  • 1/2 dåse tun (eller en hel lille dåse) 80 g
  • 2-3 ansjosfileter
  • 1/2 citron, saft heraf
  • 1 spsk kapers
  • 2 spsk mayonnaise
  • 3-4 spsk skyr
  • salt, peber
  • Serveres med fx grøn salat og brød

Tuncremen laves ved at hælde tun, ansjosfileter, kapers, citronsaft, mayonnaise og skyr i en skål. Blend det med en stavblender. Smag til med salt, peber og evt. ekstra citronsaft. 
Kalvekødet skæres i tynde skiver, noget af tuncremen kommes ovenpå sammen med lidt kapers, mens resten serveres i en skål til. Serveres med en god, grøn salat.

close

JULENS SMÅ KAGER

TILMELD DIG NYHEDSBREVET OG FÅ E-BOGEN JULENS SMÅ KAGER

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*