Jeg har samlet en menu til en aften i september, gerne en aften hvor man har god tid til at sidde omkring bordet og nippe vin og mad, mens snakken går. Og hvor man måske taler om den sommer, som egentlig aldrig rigtig har været her, og som nu går på hæld. Så måske skal man lade blikket og smagsløgene søge længere mod syd end Danmark, nemlig til de spanske tapas. Jeg har valgt lidt forskelligt ud, som til sammen giver en god og mættende menu.
Salat med gedeost og mascarponeis – er en overraskende salat, der har sødme og syrlighed i sig. Mascarponeis er ikke en dessert-is, men så syrlig, at den passer til det salte køkken.
Tortilla de patatas – perfekt tortilla med kartofler, og en måde at servere æg på, som jeg er kommet til at holde en hel del af. Det er både let og fyldigt. Let at lave og fyldigt i maven.
Tunsalat – er ikke egentlig spansk i sin oprindelse, men den er en kær gæst på tapasbordet. Det er i øvrigt også en salat, der ofte ender som fyldet i en sandwich til frokosten.
Det samme gør sig gældende for ægge-avocado salaten, som jeg også har brugt i en sandwich.
Og lav så den elegante overgang til efterår med en crumble med blandede, mørke og røde bær. Det hører måske ikke med til spanske tapas. Men når vi er i Danmark, og efteråret banker på, er det altså en oplagt afslutning.
Server godt brød til – og selvfølgelig et glas vin.