To modne bananer…


Det startede med to modne bananer… og endte med denne kage. De modne, snart overmodne bananer, lå i frugtskålen og anklagede mig for madspild, og måtte derfor ende deres dage i maverne på mine kolleger i form af en svampet chokolade-banankage.

Fra to modne bananer til chokoladekage

Til en aflang bageform går der 20 minutter i forberedelse og 1 time i ovnen – og følgende ingredienser:

  • 50 g mørk chokolade
  • 125 g smør
  • 2  modne bananer, moset
  • 100 g sukker
  • 75 g brun farin
  • 2 æg
  • 3 spsk skyr eller lignende surmælksprodukt
  • 3/4 dl stærk kaffe, bare lavet af nescafé, afkølet
  • 125 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • ½ tsk salt

Tænd ovnen på 175 grader. For en aflang bageform med bagepapir. Smelt chokolade og smør i en lille gryde ved svag varme. Køles af. Bland mel, bagepulver og salt i en skål. I en anden skål blandes de modne bananer med sukker, farin og æg, som piskes godt igennem, indtil det er jævnt. Tilsæt skyr og kaffe og rør godt igen. Rør den smeltede chokolade og smør i. Til sidst vendes melblandingen i.

Hældes i bageformen og sættes i ovnen i ca. 1 time, tjek med en gaffel, om kagen er gennembagt. Når den er afkølet, pakkes den ind og serveres senere for kollegerne… De blev i øvrigt glade…

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*