Hindbærroulade – helt oldfashion og vildt børnevenlig


Elvira, 6 1/2 år, var på besøg fredag – til en eftermiddag med bl.a. tur på stranden og legepladsen, men der blev også tid til en tur i køkkenet, hvor hun piskede denne oldfashion hindbærroulade sammen.

Oldfashion hindbærroulade

Hun startede med at veje ingredienserne til dejen af:

  • 1 skål med 120 g sukker
  • 1 anden skål med 120 g hvedemel og 1 tsk bagepulver
  • 3 æg

Imens tændte jeg ovnen på 225 grader og iklædte en bageplade bagepapir.
Så slog Elvira 3 æg ud i sukkeret – det har hun nemlig helt tjek på. Og hun piskede længe, så det blev fint lysegult. Af et par omgange kom hun mel og bagepulver i, piskede et minut eller to igen.

Derefter hældte hun dejen ud på bagepladen og smurte den fint ud til en firkant, ca. 35 x 28 cm. Jeg satte pladen ind i den varme ovn, og Elvira satte sig til at holde øje med uret og dejen, når hun ikke lige spænede en tur rundt i hele lejligheden 😉

Imens gjorde jeg parat til næste step og lagde et stykke bagepapir svarende til en bageplade på køkkenbordet og dryssede det med sukker. Hvorefter Elvira bekendtgjorde, at hun elsker sukker – hun elsker også roulade i øvrigt.

Efter ca. 10-12 meget lange minutter var rouladen færdigbagt. Ud af ovnen og med det samme vendt over på bagepapiret med sukker. Elvira stod klar med et glas hindbærmarmelade, som rundhåndet blev smurt ud over dejen, og så fik jeg æren af at rulle rouladen sammen.

Færdigt arbejde… og fin dessert var klar. På enhver måde børnevenlig – såvel smag som fremstilling. Sund? Overhovedet ikke. Men måske en sund oplevelse…

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*