“Har jeg ret i, at den også er megasund”-lasagne

 Her til aften blev jeg spurgt, om min lasagne er sund. Jeps, det er en megasund lasagne faktisk. Med grønkål, der booster immunforsvaret, sådan som den er rig på A-, B- og C-vitamin, er denne grøntsagslasagne oplagt i en forkølelsestid…

Hvis man spiser 50 gram grønkål om dagen, får man dækket det daglige behov for K- og C-vitamin og 25 % af A-vitamin. Grønkål er tillige fiberrig, og det kan gavne hjerte-kar-systemet. Og så smager grønkål faktisk ret godt, helst tilberedt, eller rå i meget fint snittet udgave.

Megasund lasagne

Portionen her passer til to personer (ja, jeg troede egentlig, at der ville blive en rest til i morgen, men jeg må finde på noget andet).

Ingredienser

  • 1 porre
  • 2-3 gulerødder 
  • 200 g grønkål
  • 1/2 bæger rygeost 
  • 2-3 dl minimælk
  • 0,5-1 pakke frisk lasagneplader
  • Olivenolie 
  • Salt, peber
  • 50 g revet ost

Tænd ovnen på 180 gr. 
Rengør og snit grøntsagerne først – porren i skiver, gulerødderne i lange strimler og grønkålen fintsnittet. Varm lidt olivenolie op i en sauterpande ved middel varme. Svits først porren let, tilsæt gulerødder og grønkål. Vend det sammen, indtil grønkålen falder let sammen. Tilsæt rygeosten og mælk, så det næsten dækker. Lad det koge op og smag til med salt og peber. 
Læg grøntsagsblandingen i et fad skiftevis med lasagneplader. Slut af med grøntsagsblanding og revet ost på toppen. En tur i ovnen i ca. 20 minutter. Serveres med fx lidt salat og et glas helsegivende rødvin 😉

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*