Simpel og spicy gulerodssuppe

Tænker, at jeg måske lige lovlig ofte vælger at lave suppe. I hvert fald fik jeg en bemærkning i fredags om “suppe igen?”… Men suppe ikke bare varmer, det er også en genial løsning til dage, hvor det skal gå stærkt,og køleskabet ikke indeholder det store. Men lidt gulerødder og en kvart knoldselleri kan faktisk blive til aftensmad for to, og tilsat krydderier bliver det til en spicy gulerodssuppe.

Spicy gulerodssuppe

Mætter fint to personer.

Tager max en halv time at tilberede.

Ingredienser:

  • 3-4 gulerødder
  • 1/4 knoldselleri
  • 100 g røde linser
  • 3/4 l grøntsagsbouillon
  • 1 fed hvidløg
  • Olivenolie
  • Spidskommen
  • Timian
  • Salt, peber
  • Topping: en håndfuld mandler

Rengør gulerødder og knoldselleri, skær begge dele i grove stykker. Snit hvidløget fint. Varm lidt olivenolie i en gryde, svits hvidløget let, tilsæt derefter gulerødder, knoldselleri og de røde linser. Lad det svitse et par minutter. Tilsæt derefter spidskommen og timian, hæld bouillonen over. Lad det koge ca. 15 minutter, til det hele er mørt.

Imens ristes en håndfuld mandler på en tør pande og hakkes groft.

Fat stavblenderen og kør suppen igennem, indtil den nu er så glat og fin, eller rustik og grov, som man ønsker. Serveres med mandlerne og evt. lidt ristet rugbrød.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*