hellefisk med avocado

Hurtig forret: hellefisk med avocadocreme

En rigtig hurtig forret, en lille haps, der er lige så velsmagende, som den er hurtig. Nemlig røget hellefisk med avocadocreme i bunden og med en fin agurkerelish på toppen. Det er mega simpelt, men nogle gange er det jo netop det, man har behov for.
Jeg serverede den i denne uge, da vi havde besøg af en af den skæggedes udenlandske kolleger. Sådan en hverdagsaften er tiden ikke ubegrænset, så det her med mad, der tager tid, var ikke en option. Og så fungerer de små hapser på et stykke flute rigtig godt til et glas vin…

Opskrift – røget hellefisk med avocadocreme

Passer til 2-3 personer
Tidsforbrug: 15 minutter
Sværhedsgrad: let
Ingredienser:

  • 6 skiver flutes, gerne af den grove slags – og gerne i købeudgave
  • 1 pakke røget hellefisk, 125-150 g
  • 1 avocado
  • 2-3 spsk skyr eller creme fraiche
  • 1/3 agurk
  • 1 forårsløg
  • Salt, peber
  • Saft af 1/2 citron
  • 1 spsk rapsolie
  • Olivenolie

Varm en grillpande godt op med olivenolie. Steg brødskiverne, så de får tydelige grill-mærker. Mos imens avocadoen med lidt skyr, salt, peber og citronsaft. Snit forårsløget fint og skær agurken i småbitte stykker. Bland agurk og forårsløg, dryp med citronsaft og rapsolie. Smag til med salt og peber.
Smør brødskiverne med avocadocreme, læg hellefisk på og top med agurkerelish.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*