Pimpet kiksekage

Kiksekage med palmin og æg… arj, det kan jeg godt huske og ikke for den gode velsmag. Men forleden efterspurgte et par mine kolleger så kiksekage, og så tænkte jeg, at jeg hellere måtte hjælpe dem på vej ned ad Memory Lane… Og det kom de så sandelig også – de var meget begejstrede, da de så og smagte kagen, ja, det var lige før, en enkelt fik våde øjne 😉 Også selv om det var en pimpet kiksekage.

Jeg valgte først og fremmest en mere moderne udgave og skippede både palmin og æg til fordel for god chokolade og kondenseret mælk. Fire ingredienser er nemlig alt, hvad der egentlig behøves for at lave en kiksekage, der kan vække gode minder kombineret med god smag: mørk chokolade, kondenseret mælk, smør og kiks. Jeg har så valgt at lave at pimpe den i en voksen retning med kaffe og hasselnødder, det tager lige toppen af alt det søde.

Opskrift – pimpet kiksekage

Der bliver ca. 15-20 skiver. Hvor mange det så er til, afhænger af lækkersulten hos den enkelte.
Tidsforbrug: 1/2 times arbejde efterfulgt af mindst 4 timers venten. Kagen er bedst, når den har fået lov til at overnatte i køleskabet en enkelt nat.
Sværhedsgrad: få ingredienser af god kvalitet sikrer et godt resultat. Resten er ret enkelt at gå til.
Ingredienser:

  • 50 g hasselnødder
  • 300 g mørk chokolade, 70%
  • 35 g smør
  • 1 dåse kondenseret mælk
  • 2 spsk nescafé
  • 20 vaniljekiks, firkantede (vælg evt. glutenfri kiks)

Start med at gøre formen klar: tag en rugbrødsform med lige, lodrette sider og beklæd den med husholdningsfilm godt og grundigt. Stil til side.

Hak chokoladen groft og hæld den i en gryde sammen med smør, kondenseret mælk og nescafé. Varmes langsomt op ved svag varme under omrøring.

Mens chokolademassen smelter, ristes hasselnøddekernerne på en varm pande. Gnid hinderne af i et rent viskestykke eller et stykke køkkenrulle. Hak nødderne groft.

Når chokolademassen er smeltet sammen, er det tid at samle kagen. Læg først et lag chokolade, derefter kiks pænt på række og drys hasselnøddekerner ud over. Gentag med chokolade, kiks og nødder, så der bliver fire lag kiks i alt. Slut af med chokolade. Bliver der hasselnøddekerner til overs, kan de gemmes til pynt. Pak kagen ind i husholdningsfilmen og sæt den i køleskabet i mindst fire timer og gerne natten over.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*