Knasende, sprøde kammerjunkere

Kammerjunkere – aldrig rigtig sunde, men de her er dog uden smør…Knasende sprøde kammerjunkere lige til en gang koldskål, når sommervejret arter sig i den retning. Egentlig er det jo bare en småkage – kammerjunkere er ganske enkelt ikke sunde, men i denne version er der dog rapsolie og ikke smør… det må da betyde lidt.

Opskrift på knasende, sprøde kammerjunkere

50 små kammerjunkere
Tidsforbrug: 1 1/2 time. Arbejdstiden heraf er dog yderst begrænset. 
Ingredienser:

  • 75 g sukker
  • 1 æg
  • 1/4 dl rapsolie
  • 100 g hvedemel
  • 50 g grahamsmel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 lille tsk kardemomme
  • 1/2 økologisk/usprøjtet citron, revet skal heraf
  • 1 nip salt

Pisk æg og sukker godt skummende og lyst, tilsæt rapsolien. Vend derefter resten af ingredienserne i. Stil skålen med dejen i køleskabet i min. 45 minutter. Nu er den blevet mere fast i det.

Tænd ovnen på 165 grader varmluft. Mens ovnen varmes op, former du to pølser af en god tommelfingers tykkelse og lægger dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen i 25 minutter. Tag pladen ud af ovnen og skær de to pølser i stykker af ca. 0,5 – 0,7 cm tykkelse. Sæt stykkerne på skærefladen på bagepladen og sæt den ind i ovnen igen i ca. 10 minutter. 
Så er der kammerjunker – måske til denne hjemmelavede koldskål? Og ellers kan de jo gnaskes ved masser af andre anledninger.

One Comment

  1. Pingback: 3 lette sommerdesserter – Sundt for to

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*