Labre fiskedeller med et touch af laks og kapers

Mange har et anstrengt forhold til fiskedeller, fordi det er dødbesværligt. Først forbi fiskehandleren, derefter hjem selv og hakke og røre fars, der helt sikkert har godt af at stå og trække. Pyh, man dør jo af sult i mellemtiden…

Men fiskefrikadeller kan også være ret enkelt, i hvert fald er fiskefrikadeller et af de få områder i madlavningen, hvor halvt begyndt er fuldt tilladt i mit køkken: Jeg køber fiskefarsen færdig og smager den selv til, så den får det touch, jeg gerne vil have. Det bliver der fine deller ud af, og de smager stadig mere hjemmerørte end fiskehandlerens færdiglavede udgaver.

Retten her blev opfundet, fordi jeg havde et par skiver røget laks i overskud, men ellers fungerer dellerne også fint kun med kapers. Er I rigtig sultne, kan det være nødvendigt med lidt mere perlebyg eller en ekstra porre – men portionen her fungerer fint hjemme hos os, og der er næsten altid et par deller i overskud til næste dags frokost.

Labre deller med et touch af laks

Opskrift – lette fiskedeller

Hovedret 2 personer

Tilberedningstid: 35 minutter

Ingredienser

Fiskefrikadeller

  • 225 g færdig, grovhakket fiskefars
  • 2 tsk kapers
  • 2 skiver røget laks, skåret i små tern

Porrer vinaigrette

  • 1 æg
  • 2 porrer
  • 2 spsk vindruekerneolie
  • Saften af 1 lime
  • 2 tsk kapers

150 g perlebyg

Start med at klargøre fiskefarsen. Rør farsen med kapers og laksen skåret i små tern. Lad den trække ca. 5 minutter.

Imens koges et æg – hårdkogt – og skæres i tern. Desuden koges perlebyggen efter anvisningen på pakken – ca. 20 minutter i letsaltet vand.

Form fiskefrikadellerne og steg dem i jomfruolivenolie på en pande i ca. 5-7 minutter på hver side ved middel varme. Pas på, de tager hurtigt farve.

Porrerne rengøres og skæres i 7-8 cm lange stykker, der dampes ca. 5-7 minutter i letsaltet vand. Olie og limesaft røres sammen og blandes med kapers.

Hæld vandet fra perlebyggen og anret den i et fad, læg de færdigdampede porrer samt det hårdkogte æg skåret i små tern på perlebyggen, hæld olie-lime blandingen over.

Tip!

Tidsrøveren i denne opskrift er tilbehøret. Så hvis man i stedet vælger en let tomatsalat og et stykke brød, er der mad på bordet på under en halv time, måske endda på 20 minutter. Udnyt stegetiden til at lave tilbehøret – og få kæresten til at dække bord…

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*