Wok med rejer og nudler

Wokken var meget populær for nogle år siden, men har siden henslæbt en periode bagest i køkkenskabet. Det er rigtig ærgerligt, for wokmad er noget af det hurtigste at lave og samtidig supersundt. Så har du travlt, så tøm grøntsagsskuffen i wokken – husk at skære grøntsagerne tyndt eller i smalle strimler, så de hurtigt bliver stegt, men stadig er sprøde. Denne wok med rejer og nudler indeholder chiliflager – de er den smarte erstatning for frisk chili, og de giver overraskende meget smag. Vi elsker stærk mad, men nogle gange er jeg altså lidt for large med chilien. Så start hellere med lidt for lidt end lidt for meget. Du kan altid tilsætte mere, hvis du synes, at retten mangler styrke. Retten kan evt. serveres med lidt brød, men den er meget mættende i sig selv.

Wokret med rejer og nudler – stærkt og hurtigt

Opskrift på wok med rejer og nudler

Hovedret 2 personer

Tilberedningstid: 20 minutter

Ingredienser

  • 2 gulerødder skåret i smalle strimler
  • 1 porre skåret i smalle strimler
  • ½ spidskål i smalle strimler/skiver
  • ½ tsk chiliflager
  • 100 g rejer
  • 1 spsk peanutbutter
  • 2 spsk soyasauce
  • Saften af 1 lime
  • 1 dl vand
  • Jomfruolivenolie
  • Salt, peber

Start med at skære alle grøntsager i smalle strimler.

Kog nudlerne efter anvisningen på pakken eller anvend denne version: Læg nudlerne i en skål, hæld dem over med kogende vand og tilsæt 1 tsk salt. Overdæk skålen med wrap og lad den stå ca. 5 minutter.

Varm lidt jomfruolivenolie i en wok eller en sauterpande. Der må gerne være god varme på, når først gulerødder og porre tilsættes – sænk derefter varmen til medium. Rør rundt i et par minutter. Tilsæt herefter spidskålet, lad det falde sammen. Tilsæt rejer og chiliflager. Rør rundt igen.  Herefter skal det gå stærkt, ellers bliver rejerne tørre og kedelige.

Tilsæt peanutbutter, soyasauce, limesaft og vand. Peanutbutteren skal lige have varmen, førend den nærmest smelter. Tilsæt herefter de afdryppede nudler, rør rundt. Bliver det for tørt, så tilsæt mere vand – der må gerne være lidt saft eller sauce ved retten. Smag til med salt og peber.

Kan evt. serveres med lidt brød.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*