En gang imellem må maden bare gerne være enkel og hurtig. Og de krav lever den her omgang laks og gulerødder i kokos til fulde op til. Fra start til servering tager den max 20 minutter, og listen over ingredienser er til at overse, meget af det kan man endda have på lager.
Opskrifter – Laks og gulerødder i kokos
Mætter 2 personer.
Tidsforbrug: 20 minutter
Sværhedsgrad: meget let
Ingredienser:
- 1 fed hvidløg
- 1 porre
- 4 gulerødder
- 1 lille dåse kokosmælk
- 125 g varmrøget laks
- Chiliflager
- Salt, peber
- Olivenolie
- 1/2 bundt persille
Serveres med pasta, fx bønnepasta, og evt. en salat eller lidt brød.
Start med at sætte vand over til pastaen. Varm samtidig en pande op med med lidt olivenolie. Hak hvidløget fint, skær porren i skiver. Sauter begge dele i et par minutter, uden at det tager farve. Skræl og skær gulerødderne i tynde skiver imens. Sauter dem sammen med porre og hvidløg. Krydres med chiliflager og salt. Hæld en lille dåse kokosmælk over. Lad det simre et par minutter og smag til med salt, peber og evt. mere chili.
Hak persillen groft og del den varmrøgede laks i mundrette bidder.
Serveres på en bund af pasta. Hæld grøntsagsblandingen over, læg den varmrøgede laks øverst og dekorer med den hakkede persille.
Nu er der gået max 20 minutter, og maden er på bordet. Det kan stort set ikke være lettere – og efter min mening slår det fastfood med mange meter i både smag, sundhed og lethed.