Nøddekurve med rabarberis og kompot

Desserter med nøddekurve ser helt automatisk enormt imponerende ud, og selv om kurvene kan være lidt skrøbelige, når de først er bagt, er de slet ikke så svære at lave. Så jeg turde godt give mig i kast med nøddekurve med rabarberis, da vi havde gæster.

Jeg fik opsat en hel produktionslinje, da jeg gik i krig med dem, men har man ikke mod på at skulle holde øje med ovnen alt for meget, samtidig med at man former nøddekurve, lægger i kagedåser etc., kan man jo bare bage en ad gangen. 

Dejen til nøddekurve kan du finde i mange varianter på nettet, men helt sikkert gør brugen af glukosesukker noget ved muligheden for at forme kurvene og få dem til at størkne uden at knække.

Billederne viser, hvordan der i går var linet op til dessert, da vi holdt den skæggedes fødselsdag med den nærmeste familie. Kurvene blev fyldt med rabarberis, rabarberkompot og friske jordbær.

Opskrift – nøddekurve med rabarberis

Der er til otte styk, men regn med et par til forsøg…

Tidsforbrug: pyh, det tager tid at bage dem… forvent ca. 1 1/2 time i alt. 

Ingredienser:

  • 75 g hasselnødder
  • 75 g smør
  • 75 g glukosesirup
  • 75 g sukker
  • ½ dl hvedemel

Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Tag smørret ud af køleskabet, så det lige kan blive lidt blødt. Hak hasselnødderne mediumgroft, altså hverken fint eller for groft. 

Rør smør med sukker. Tilsæt hasselnødder og glukosesukker og rør det sammen. Slut af med at tilsætte hvedemel og ælt det ind i dejen, der bliver fast, men klistret. 

Tag to bageplader med bagepapir (vigtigt!). Del dejen i otte stykker. Læg 1 stykke dej formet som en flad småkage midt på hver bageplade. Du tænker måske, at der da sagtens er plads til flere på hver bageplade, men det er der ikke, da de flyder ret meget ud. 

Find to glas frem, som du kan forme kagerne over bunden på. Stil dem klar med bunden i vejret.

Stil så den ene plade ind i ovnen og lad den stå i ca. 5-6 minutter, sæt så plade nr 2 ind. Når den første nøddekage er brun og lækker efter ca. 10-12 minutters bagetid, tages pladen ud. Flyt bagepapiret med nøddekage på til bordpladen eller anden glat og kølig overflade med det samme. Så skal du løsne kagen fra bagepapiret med en paletkniv. Jeg gjorde det ved at rotere paletkniven hele vejen rundt, og når du kan mærke, at nu er den løs, løftes kagen med paletkniven over på glasset og formes til en kurv. Lad den størkne og afkøle helt, inden den lægges i en kagedåse. Pas på, de er skrøbelige… 

Klargør bagepladen med endnu en kage og sæt den i ovnen. Hold øje med den kage, der er derinde i forvejen. Og fortsæt indtil alle nøddekurve er bagt og formet. 

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*