Salat med makrel og kartofler

Sommersalat med makrel og nye, persilleristede kartofler

Sommeren 2018 har allerede været lang og varm. Så varm, at alle mine ideer om at grille er blevet skudt til hjørne af en meget tør græsplæne og bevoksning generelt. En lille gnist fra grillen vil her få kronede dage. Uanset om afbrændingsforbuddet ikke gælder grill på fast, ikke-brændbart underlag, så tør jeg simpelthen ikke tænde grillen. Det kunne gå grueligt galt. Jeg har en fornemmelse af, at mange har det som mig og derfor må finde de alternative sommeropskrifter frem. Og det kunne sagtens være en sommersalat med makrel.

Når det er varmt, gør det heller ikke så meget, at menuen flere dage i streg står på fx salat. Bare der er variation i temaet. Og det er der, for jeg har til gengæld fundet al min fantasi frem for at trylle med salaterne, så de både bliver mættende og lette at fortære på én gang. Denne salat, som vi fik i går, er ingen undtagelse. Den tager sit udgangspunkt i røget makrel og nye kartofler med persille. Begge dele holder jeg meget af. Og den skæggede spiser velvilligt med, for selv om grill normalt betyder den næsten rituelle grillpølse med ketchup og sennep, så vil han heller ikke risikere at starte en storbrand.

Detaljer

Hvor mange?

2 personer

Arbejdstid?

30 minutter

Alt i alt?

30 minutter

Hvor svært?

Svært? Nope!

Ingredienser

  • Blandede salater

  • 400 g nye, små kartofler – det er vigtigt, at de er små, ellers bliver resultatet altså noget klumpedumpet

  • 2 makrelfileter

  • 1 avocado

  • 1/2 agurk

  • 2-3 spsk feta i tern

  • 1/2 bdt persille

  • Olivenolie til stegning

  • Salt, peber

Sådan gør du

  • Start med at koge kartoflerne med salt. De skal bare lige være møre, det tager ca. 10-12 minutter.
  • Imens kartoflerne koger, forberedes resten af salaten: skyl den blandede salat og læg den på et fad. Halver agurken på langs og fjern kernerne, skær den i skiver. Skær avocadoen i mindre tern eller skiver. Fordel begge dele på salaten i en cirkel yderst, så midten er tom. Findel makrelfileterne og læg dem sammen med fetatern oven på agurk og avocado.
  • Når kartoflerne er kogt færdig, hældes vandet fra. Sæt gryden tilbage på blusset og hæld et par spsk olivenolie over kartoflerne sammen med hakket persille. Ristes ved middel varme i ca. 5 minutter og lægges derefter i midten af fadet.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*