Salat med indisk præg og tanker om venskaber

Skal vi ikke lige snuppe en salat mere… i stedet for at tænde op i grillen. Jeg skulle nemlig lige teste, hvad paneer er for en størrelse. Det resulterede i denne salat med indisk præg.

Paneer er en madlavningsost, der har sin oprindelse i det indiske køkken. Den smager rent ud sagt af ingenting, men er fast i konsistensen, proteinrig og let at give smag med krydderier. Dermed er den er perfekt, når man vil spise vegetarisk. Mit indtryk af paneer er her efter første forsøg, at den meget let optager smag fra andre ingredienser og krydderier. Den er let at bruge i varm mad, men gå ikke fra den, når du først har placeret den på panden. Den tager farve meget hurtigt… virkelig hurtigt. Tag bare min erfaring for gode varer… jeg blev noget overrasket over, hvor hurtigt det går.

Hvad resten af min pakke paneer gik til – og en tanke om diskussioner mellem venner

Jeg brugte ikke hele pakken med paneer til denne salat. Resten røg i en gang wraps med kikærter, spinat og masser af krydderier. Det var bestemt ikke dårligt. Så samlet konklusion på paneer-forsøget må være godkendt. Paneer er dog endnu ikke på top 10 listen over ingredienser, der kan redde enhver madkrise. Du ved, de der 10 ting, man har i køleskab eller i skabet, og som kan kombineres til adskillige velsmagende måltider på max 20 minutter, når det eneste man i øvrigt har er sult, salt og måske et spidskål, med venlig reference til et af vores nye bekendtskaber.

Jeg tænker her med smil på manden, der ikke kan gå forbi et spidskål eller et knoldselleri uden at købe det… Det er også en af de mænd, som jeg elsker at diskutere med, især men ikke kun om mad. Vi gør det med respekt og interesse for hinanden og hinandens synspunkter. Lige så varm om hjertet bliver jeg, når vores venner, Kokken og Fruen, inviterer på frokost, og Kokken har glædet sig til at servere salturt for mig. Han har set frem til at se mig overrasket og høre mine tanker om, hvad man dog kan bruge salturt til. Her oplever jeg at blive inviteret ind i et fagligt rum, som jeg slet ikke er dygtig nok til, men det sker også her med respekt og oprigtig interesse for hinandens synspunkter.

Detaljer

Hvor mange?

2 personer

Hvor længe?

15 minutter, hvis du strammer balderne

I alt?

15 intense minutter, hvis alt er linet op

Hvor svært?

Meget let

Ingredienser

  • Diverse blandede salater

  • 2 skiver frisk ananas

  • 1/2 pakke paneer

  • 10-12 kolde, kogte kartofler

  • 1 avocado

  • 1/2 rødløg

  • 1/2 granatæble

  • Spidskommen efter smag – 1-2 tsk

  • Salt, peber

  • Olivenolie til stegning

Sådan gør du

  • Find dit fineste fad frem. Skyl salaterne og læg dem på fadet. Skær to skiver frisk ananas, skær kødet frit og i mindre tern.
  • Varm en pande op med olivenolie. Steg ananasstykkerne med spidskommen i et par minutter på hver side ved god varme, indtil de har fået god farve. Tag dem af panden.
  • Skær imens kartoflerne i mindre stykker, skær avocadoen i skiver, hak rødløget fint og placer det hele på salaten.
  • Skær paneer i mindre stykker og steg dem på panden med godt med olivenolie, de skal krydres godt med spidskommen, salt og peber.
  • Læg ananasstykker og paneer øverst på salaten. Drys med granatæblekerner. Klar til servering.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*