Fiskesuppe er normalt noget med at tage nogle fiskehoveder, fiskeben etc. og koge en fond. Men jeg springer over det lave gærde (det er kun sportsfolk og idioter, der springer over, hvor gærdet er højest, ifølge Jesper Klein) og laver verdens letteste fiskesuppe.
Opskrift – verdens letteste fiskesuppe
Hovedret til 2 personer
Tilberedningstid: 30 minutter
Ingredienser:
- 1 spsk olivenolie
- 1-2 porrer
- 2-3 gulerødder
- 225 g laks
- 1,5 dl madlavningsfløde 8%
- 0,75 l grøntsagsbouillon
- Maizena
- Timian
- Salt, peber
Serveres med lidt godt brød.
Varm olivenolien op i en gryde, imens grøntsagerne rengøres og skæres i skiver. Fjern skindet fra laksen. Svits grøntsagerne et par minutter, tilsæt timian og derefter fløde plus grøntsagsbouillonen. Lad det småkoge ca. 10 minutter, til grøntsagerne er møre uden at være helt gennemkogte. Jævn evt. suppen let med maizena og skru ned for varmen. Skær laksen i passende stykker og læg den ned i suppen. Herefter skal der røres så lidt som muligt i gryden – så risikerer man nemlig, at laksen går helt i stykker. Lad laksen ligge i suppen i ca. 3 minutter, smag til med salt, peber og evt. mere maizena. Så er der serveret.
Tip!
Fiskesuppen her er lavet i den allermest skrabede version – men den smager altså stadig rigtig godt. Har man lidt hvidvin, så er det super at erstatte lidt (lidt vel at mærke) af bouillonen med et skvæt hvidvin. Og har man lidt rejer eller muslinger, så kan de også sagtens komme i. Det vigtigste er dog, at man husker, at fisk og skaldyr ikke skal have for meget varme, hvis man ikke vil ødelægge resultatet.