æg på bordet skål

Æg på bordet – en boganmeldelse

Reklame: Dette indlæg er en anmeldelse af e-bogen Æg på bordet. Jeg har fået e-bogen tilsendt uden beregning. Min anmeldelse er udelukkende udtryk for mine egne holdninger.

For mange æg? Eller bare vild med æg? Tjek Æg på bordet 

En af mine blogger-kolleger har høns – og mange æg. Det har fået hende til at skrive en fin, lille e-bog om, hvad man gør med alle de æg, som hønsene får lagt, “Æg på bordet” med undertitlen “20 nødopskrifter til hønseholdere med æggeoverskud”. 

Jeg har fået lov til at smugkigge i e-bogen, som er skrevet af Lotte Denckert. Hun har samlet i alt 20 opskrifter, hvor vi både kommer i det søde og det salte køkken.

æg på bordet screendump

Både tradition og fornyelse

Lotte holder til på Fyn, så selvfølgelig er der en opskrift på den fynske ægg’kag’. Men hun kommer også med nogle opskrifter, som jeg slet ikke kender. Jeg skal i hvert fald prøve at lave æggeblommeravioli og hendes bud på en lidt anderledes tærte med hele æg i fyldet. Der er også inspiration til opskrifter, som jeg kan arbejde videre med. Samtidig kan man også vælge bare at bruge dem, når man lige har lyst til æg. Den første opskrift, som jeg skal tjekke af, er de georgianske ostebrød. Jeg tror, at de kommer til at passe rigtig godt som supplement til den suppe, som jeg planlægger at servere søndag aften. Opskriften ser ud til at være så let at gå til, at ikke-køkkenskrivere sagtens kan give sig i kast med den.     

Tillige er der opskrifter kun med æggeblommer, kun med æggehvider og selvfølgelig med hele æg. For os uden høns, men med en tendens til at ophobe bægre med æggehvide og andre bægre med æggeblomme, er det skønt. For nogle gange går man lidt død i marengs og hollandaise. Opskrifterne kan dermed sagtens bruges af ikke-hønseholdere, for vi andre kan også få brug for nødopskrifter til æg. Overblikket over, hvor mange æg, æggeblommer eller æggehvider hver ret kræver, får du i indholdsfortegnelsen – smart! 

Her finder du Lotte og æggene

Du kan købe bogen på Lottes egen facebookside, der handler om at ville være selvforsynende. Her er der også god inspiration til køkkenhaven (eller bare drømmen om køkkenhave). Tag også et kig i hendes webshop, der er en mulighed for en morsdags-gave, hvis du er i bekneb. 

æg på bordet med asparges

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*