Nogle gange kan man godt synes, at man ender i begrebet “variation over kendt tema”, når man tilbereder aftensmaden, frokosten eller morgenmaden. Æg kan man spise stort set døgnet rundt, de kan lige let fortæres en søndag morgen som tilbehør til en salat resten af dagen. Men æg kan smage meget forskelligt, og æggesky smager, ja, nærmest luftigt – og ret delikat.
Opskrift – æggesky
Opskriften er til 1 person – gang selv op…
Tidsforbrug: 15 minutter.
Ingredienser:
- 1 æg
- 1 tsk revet parmesan
- Lidt olivenolie
Tænd ovnen på 210 grader varmluft.
Del ægget i hvide og blomme. Kom hviden i en skål, mens du beholder æggeblommen i skallen – blommen skal blive ved med at være hel.
Pisk æggehviden helt stiv og riv lidt parmesan i den. Smør lidt olivenolie på et stykke bagepapir og fordel den stiftpiskede æggehvide i en cirkel. Sættes i ovnen i ca. 3 minutter. Hæld nu æggeblommen ned i midten af skyen og bag videre i 3-5 minutter.