Ovnbagte, sprøde og krydrede falafler

Ovnbagte falafler – kan de overhovedet blive sprøde? Ja, det kan de. Det er endda ret let og mindst lige så velsmagende, som hvis de havde været en tur på panden. Personligt bryder jeg mig heller ikke om friturestegt mad, så jeg savner ikke den del af falafelsmagen. Brug i øvrigt altid tørrede kikærter, der udblødes, til falafler. Kikærter på dåse duer bare ikke til falafler. Punktum. Kikærter på dåse kan helt sikkert bruges i mange andre situationer, hvor de også er min redning, men altså ikke her. 

Opskrift – ovnbagte falafler

Portionen passer til 2-3 personer.

Tidsforbrug: 45 minutter, inkl. 25-30 minutters bagetid. 

Ingredienser:

  • 125 g kikærter (tørvægt)
  • 1/2 bundt persille
  • 1/2 rødløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk chiliflager
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 spsk havregryn
  • 1 spsk olivenolie plus lidt til pensling

Start dagen før med at sætte kikærterne i blød min. 10-12 timer.

Tænd ovnen på 180 grader. 

Hæld vandet fra kikærterne. Skyl og afdryp dem. Blend dem med en stavblender (pas på – det er smart at dække skålen over, ellers har man kikærter i hele køkkenet… eller bruge en rigtig blender i stedet). Kom persillen i og blend den med. Derefter lægges blenderen væk, resten røres med en ske. Kom de resterende ingredienser i minus olivenolie og rør det godt sammen. Tilsæt olivenolie. 

Form små kugler af farsen og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp dem med olivenolie og bag dem i ovnen i ca. 20-30 minutter.

Imens klargøres salaten – blandet efter eget ønske – og dressingen:

Tahindressing:

  • 1 spsk tahin
  • 2 spsk cremefraiche eller andet surmælksprodukt 
  • Saft af en halv lime eller citron
  • Spidskommen
  • Tørret chili
  • Salt

Rør dressingen sammen og smag den til. 

Falaflerne serveres med salat, tahindressing og pitabrød.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*