Aspargessuppe med croutoner

Aspargessuppe superenkelt
Aspargessuppe superenkelt

Den her aspargessuppe med croutoner var min foretrukne forret i foråret 2013, så stort set alle gæster har fået lejlighed til at smage på den. Da aspargessæsonen var slut, var det også slut med suppen, så nu er det lidt som at genopfinde den, bare med genkendelsens glæde oveni.

Den er blevet lavet i lidt forskellige varianter afhængig af tid og råvarer. Men altid med asparges, der har levet deres korte liv i Danmark eller Tyskland. At sende asparges fra Peru eller Mexico til Danmark virker noget underligt på mig, ikke mindst fordi asparges for mig er tæt forbundet med forår og forventningen om sommerens snarlige komme, lidt ligesom jordbær.

Opskrift på aspargessuppe med croutoner

Forret til 4 eller hovedret til 2 personer. Som hovedret kan du evt. supplere med enten rejer eller røget laks.

Ingredienser

  • 500 g bagekartofler
  • 1 bdt grønne asparges
  • ½ løg
  • 0,6 l grøntsagsbouillon
  • 1 dl madlavningsfløde
  • Salt, peber
  • Citronsaft af ½ citron
  • 2 skiver rugbrød
  • Olivenolie
  • Evt. dild til pynt

Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Skyl aspargesene, knæk den træede ende af, hvor det føles naturligt. Skær hovederne fra og læg dem til side. Resten af aspargesene skæres i 3-4 cm lange stykker. Snit løget fint.

Varm lidt olivenolie op i en gryde, svits løg og bagekartofler let. Tilsæt derefter bouillon og lad det småkoge ca. 12-15 minutter, så de er knap møre. Tilsæt aspargesstykkerne (gem hovederne) og lad det koge videre ca. 5 minutter. Blend suppen, tilsæt madlavningsfløden og varm suppen op igen. Juster evt. konsistensen med lidt ekstra bouillon. Smag suppen til med citronsaft, salt og peber.

Imens laves brødcroutonerne, gerne af groft rugbrød (det havde jeg ikke, da fotoet blev taget, men rugsandwich går også fint… eller bare andet brød, der er lidt fylde i) ved at skære brødet i små, mundrette tern og stege dem på en varm pande med lidt olivenolie. Rist derefter aspargeshovederne et par minutter. Suppen serveres med et drys af brødcroutoner og ristede aspargeshoveder samt evt. dild.

One Comment

  1. Pingback: Foråret banker på med en asparges-menu – Sundt for to

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*