Coleslaw i en let udgave både smags- og kaloriemæssigt

Den skæggede kan ikke lide coleslaw. Punktum. Men han kan godt lide en kålsalat, der er lavet med lette ingredienser, og hvor man kan se, hvad der er i. Altså ikke den coleslaw, som man ofte møder på diverse buffetborde, hvor kålen er sovset ind i mayonnaise og søde sager, så enhver fornemmelse af salat som begreb er forsvundet.

Denne coleslaw skal i en vegetarburger, men er også et glimrende tilbehør til rigtig mange andre retter.

Råvarerne er vigtige, når de skal stå mere eller mindre alene. Jeg har valgt et lille, sprødt spidskål og lækre gulerødder, blandet dem i en dressing med syrlighed og styrke uden at være sur og snerpet.

Opskrift – coleslaw

Tilbehør til 2-4 personer.
Tidsforbrug: mindst 1 1/2 time, men salaten må meget gerne trække i lang tid. Så du kan i princippet sagtens tilberede den aftenen før, den skal serveres.
Sværhedsgrad: Det er alfa og omega, at du snitter kål og gulerødder meget fint. Ellers er der ikke mange ben i det.
Ingredienser:
Dressing, del 1:

  • 1/2 spsk dijonsennep
  • 1 tsk akaciehonning
  • 3 spsk æblecidereddike

Salat:

  • 1/2 spidskål
  • 1-2 gulerødder

Dressing, del 2:

  • 1 spsk aioli
  • 1 1/2 spsk skyr
  • Salt, peber

Start med dressingen, første del: Bland dijonsennep med akaciehonning og tilsæt æblecidereddike. Lad den trække, mens du gør grøntsagerne klar: Fjern stokken fra spidskålen og snit det og gulerødder meget, meget fint. Brug evt. et mandolinjern. Bland grøntsagerne med dressingen og lad det trække ca. 10 minutter. Derefter vendes aioli og skyr i salaten, der nu skal trække mindst en time, men meget gerne længere tid. Når salaten er klar til servering, smages til med salt og peber.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*