Hjemmelavet fastfood: vegetarburger med coleslaw

De sidste par uger har vi haft så mange gæster – altså ikke mange gæster på én gang, men mange besøg af en enkelt person eller to. Og alle, der kender mig, ved, at jeg elsker at have gæster, forberede menuen og lave maden – for slet ikke at tale om at nyde et måltid i godt selskab, det har været skønt. Nu er der så masser af menuer oppe i hovedet sammen med en række nye opskrifter. Jeg har princippet, at selv om man kommer på besøg en dødelig mandag aften, skal man alligevel have god mad, den må gerne være hurtig at lave, og kan der indgå en rest fra weekenden, gør det ikke noget. Det skal altså også være let at gå til, så man kan spise inden midnat, og det skal selvfølgelig være velsmagende.

Fredag havde vi besøg af en god bekendt af huset, en af den skæggedes ældste og meget værdsatte venner. Når man har kendt hinanden så lang tid, at man ikke behøver at forklare alt, og når man kan sige “så det…”, og begge parter forstår – så er der tale om godt venskab. Et venskab der er så rummeligt, at det også kan omfavne mig som lidt mere end bare den skæggedes påhæng, noget jeg sætter meget stor pris på.

Og så var det jo fredag aften. Fredag er mange steder lig med fastfood, og den stafet tog jeg op med hjemmelavet burger. Men ikke en hvilken som helst burger, men en vegetarburger pakket ind i hjemmebagt sandwichbolle og med hjemmelavet coleslaw. Serveret med en salat og alt det sædvanlige snask, som hører sig en burger til – ketchup, sennep og sprød agurkesalat.

Opskrift – vegetarburger med coleslaw

Her er til 3-4 personer. For os var der til tre personer og en rest til dagen derpå, men det afhænger jo af, hvor sulten man er…
Tidsforbrug: det afhænger helt af ambitionsniveauet. Vil man lave hjemmebagte sandwichboller og lige så hjemmelavet coleslaw, koster det lidt mere tid – men faktisk mest dagen før. Selve burgerbøffen i den vegetariske udgave og klargøring af salat kan klares på en times tid. Farsen har godt af at samle sig en halv times tid, hvor du fx kan lave salat imens.
Sværhedsgrad: som med så meget andet er det ikke svært, hvis man har styr på ingredienserne og forbereder sig lidt. Dvs. starter med at klargøre grøntsagerne og finder resten af ingredienserne frem.
Ingredienser:

  • 300 g rødbeder
  • 300 g bagekartofler
  • 100 g pastinakker
  • 2 æg
  • 2 spsk kapers
  • 2 spsk mel
  • Salt, peber
  • Coleslaw
  • Sandwichboller
  • Diverse tilbehør efter smag og lyst, fx ketchup, sennep, syltede agurker

Rødbeder, kartofler og pastinakker skrælles og rives groft. Pres væden af. Jeg bruger klør fem til det, men ellers kan en sigte anbefales. Røres med æg, kapers, mel, salt og peber og stilles i køleskabet en halv times tid. Form “farsen” til bøffer og steg dem på en sliplet-pande med olivenolie ved god varme.
Flæk sandwichbollerne, læg en gang coleslaw nederst, bøf ovenpå og slut af med ketchup, chilidressing, sennep etc efter smag og behag. Serveres med en passende salat.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*