Dagens salat med majs – eller rettere gårsdagens salat – blev indtaget på terrassen efter en solskinsmættet augustdag på vandet. Vi havde tændt op i grillen til en gang fisk, men det er nærmest lidt for lidt at bruge grillvarmen (og besværet) til. Så når der alligevel var gang i grillen, kunne en af majskolberne fra kassen fra Aarstiderne lige så godt nyde godt af varmen. (Jep, glorien er pudset: Vi får grøntsager fra Aarstiderne ;)…)
Som et modspil til den søde majs kom der også frisk agurk og salt feta i.
Salat med majs
Tilbehør til 2 personer
Tilberedningstid: 1/2 times tid
Ingredienser:
- 1 hjertesalat
- 1 lille rødløg
- 2-3 spsk feta i tern
- 1/2 agurk
- 1 majskolbe
Dressing:
- 1 spsk soja
- 1 spsk hvidvinseddike
- Chiliflager
- 1 fed hvidløg, fintsnittet
- 2 spsk rapsolie
Fjern bladene fra majskolben og læg den på en varm grill. Vend den jævnligt. Det tager ca. 20 minutter afhængig af frillens varme.
Imens plukkes hjertesalaten i mindre stykker, rødløget hakkes fint, og agurken skæres i halvmåner. Blandes i en skål med fetaosten. Dressingen piskes sammen. Når majsen er klar, skæres kernerne fra kolben og lægges øverst på salaten. Hæld dressingen over.
Smager skæppegodt på terrassen, mens solen går ned…