Dagens salat med majs


Dagens salat med majs – eller rettere gårsdagens salat – blev indtaget på terrassen efter en solskinsmættet augustdag på vandet. Vi havde tændt op i grillen til en gang fisk, men det er nærmest lidt for lidt at bruge grillvarmen (og besværet) til. Så når der alligevel var gang i grillen, kunne en af majskolberne fra kassen fra Aarstiderne lige så godt nyde godt af varmen. (Jep, glorien er pudset: Vi får grøntsager fra Aarstiderne ;)…)

Som et modspil til den søde majs kom der også frisk agurk og salt feta i.

Salat med majs

Tilbehør til 2 personer
Tilberedningstid: 1/2 times tid
Ingredienser:

  • 1 hjertesalat
  • 1 lille rødløg
  • 2-3 spsk feta i tern
  • 1/2 agurk
  • 1 majskolbe

Dressing:

  • 1 spsk soja
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • Chiliflager
  • 1 fed hvidløg, fintsnittet
  • 2 spsk rapsolie

Fjern bladene fra majskolben og læg den på en varm grill. Vend den jævnligt. Det tager ca. 20 minutter afhængig af frillens varme.
Imens plukkes hjertesalaten i mindre stykker, rødløget hakkes fint, og agurken skæres i halvmåner. Blandes i en skål med fetaosten. Dressingen piskes sammen. Når majsen er klar, skæres kernerne fra kolben og lægges øverst på salaten. Hæld dressingen over. 
Smager skæppegodt på terrassen, mens solen går ned…

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*