“Det kan du ikke være bekendt – at komme med den duft af kage, når jeg taler i telefon,” lød det anklagende fra en kollega, da jeg kom ind med et fad med såkaldt sundere æblekage med ingefær, kanel og mandler. Det var den 6. september, og min meget kageglade kollega havde ladet sig udfordre til en sukkerfri september… Det bliver en lang måned, kan jeg godt forudse 😉
Så derfor denne kage sødet med dadler og helt uden sukker, hvilket ikke lader sig smage.
Sundere æblekage
Passer til et fad ca 15 x 25 cm og 8 personer.
Tager ca. 45-60 minutter inkl. bagetid.
Ingredienser:
- 100 g kokosolie
- 100 g mandler
- 2 æggeblommer
- 2 æggehvider
- 8 dadler
- 2 tsk stødt, tørret ingefær
- 3 tsk kanel
- 1 tsk vanilje
- 1 tsk bagepulver
- 4-6 søde æbler
- Evt. en håndfuld grofthakkede mandler til topping
Tænd ovnen på 175 grader.
Mal mandlerne groft i en minihakker og hak dadlerne i hånden. Smelt kokosolien. Pisk æggehviderne. Så er du klar til at samle:
I en skål hælder du nu de malede mandler, dadler, æggeblommer, krydderier, bagepulver samt den smeltede kokosolie. Pisk det ensartet. Vend forsigtigt de piskede æggehvider i dejen. Hæld dejen i bageformen.
Skræl evt. æblerne, fjern kernehuset og skær dem i både. Læg dem tæt ovenpå dejen og drys med grofthakkede mandler.
Bages ca. 35-40 minutter.
Serveres med creme fraiche. Tager bestemt ikke skade af et døgns tid i køleskabet.