Dagens salat med ristede kikærter, avocado, granatæblekerner og varmrøget laks har fået en dejlig asiatisk inspireret dressing. Meget enkel, tja, man kan dårligt kalde det for en opskrift, og måske er det mest en sammensætning af råvarer, der matcher hinanden.
Opskrift – salat med ristede kikærter
Portionen her er til 2 personer af medium sult.
Tidsforbrug: Hvis du har kikærter, der allerede er kogte, max 15 minutter. Ellers skal der lige lægges en times kogetid til kikærterne oveni.
Tip: Kikærter er lidt tidskrævende. Først skal de udblødes i mindst 12 timer, derefter koges i en god times tid. Derfor er det smart at koge en større portion kikærter og fryse resten ned til en dag, hvor det skal gå hurtigt. Kikærter, som man koger selv, har en væsentlig bedre, mere fast konsistens, end kikærter på dåse. Men kikærter på dåse går nu fint i en snæver vending og kan også sagtens bruges i salaten her.
Ingredienser:
- 100 g tørrede kikærter
- Icebergsalat, eller anden grøn salat
- 1 rødløg
- 1 avocado
- 2-3 håndfulde friskbælgede ærter
- 1-2 håndfulde granatæblekerner (kan sagtens være fra frost, ellers kerner fra et halvt granatæble)
- 125-200 g varmrøget laks
- Spidskommen
- Chiliflager
- Salt, peber
Dressing:
- 1 tsk sesamfrø
- 1 tsk soya
- 2 spsk olivenolie
- Saft af 1/2 citron
- Salt, peber
Kikærter: udblødes i mindst 12 timer og koges i 1 time.
Dressing: varm en pande op uden fedtstof. Rist sesamfrøene. Bland alle ingredienserne til dressingen og smag til med citronsaft.
Salat: varm en pande op med lidt olivenolie. Rist kikærterne med chiliflager og spidskommen. Giv dem et vrid salt og peber. Riv imens salaten i mindre stykker, hak løget fint og skær avocadoen i pæne skiver. Pluk laksen i mindre stykker. Det hele anrettes på et fad – eller som her direkte på tallerkenen (jep, alene hjemme = nem løsning). Dressingen hældes over, og så er der serveret.