Salat med seitan

Seitan? Ja, hvad pokker er nu det? Lyder ret eksotisk, men er bare et vegansk alternativ til kød. Seitan fremstilles er af hvedeprotein og ligner kød i konsistens og smag, men har ikke den tyngende effekt, som kød har – i hvert fald på min mave. Men hvorfor egentlig sådan et alternativ? Jeg mener, man kan jo sagtens lave mad uden kød… Helt korrekt, men for mig er det her bare endnu en måde at få protein på. Og så smager det helt fint, så hvorfor lade sig provokere af seitans lighed med kød? 
Jeg har her marineret seitan med citron og frisk chili og serverer det i en salat. Og salat med seitan smager aldeles fremragende, må jeg sige, men forventer du en rød bøf, så bliver du skuffet.

Opskrift – salat med seitan

2 portioner til let aftensmad. Du kan evt. servere lidt godt brød til.
Tilberedningstid: 20 minutter plus en halv times marinering.
Ingredienser: 

  • 200 g seitan
  • 1/2 citron, saft og revet skal
  • 1/2 chili, finthakket
  • 1/2 bundt grønne eller hvide asparges (jeg brugte hvide)
  • 2 æg, kogt smilende
  • En god håndfuld ærter, danske og friskbælgede
  • Icebergsalat
  • 1 finthakket rødløg
  • Parmesan 
  • 2-3 spsk rapsolie

Start med at marinere seitan en halv times tid, før maden skal laves. Skær seitan i mundrette stykker, vend det i en marinade bestående af frisk citronsaft, revet citronskal og fintsnittet chili og lad det trække en halv time. Er du i tidsnød, så nøjes med at vende din seitan i citron og chili.

Kog æggene smilende. Steg seitan på en pande ved god varme i lidt olivenolie. Gem marinaden. På samme pande (spar opvask) kan du også sautere dine asparges. Vælger du hvide asparges, skal de skrælles først.
Anret imens salaten i mindre stykker på et fad med finthakket rødløg og friskbælgede ærter (smager altså bare skæppeskønt). Læg det færdigstegte seitan ovenpå. Dernæst asparges og top med de smilende æg. Rør en dressing bestående af marinaden og lidt rapsolie. Lav lidt tynde strimler af parmesan med en kartoffelskræller.
Serveres evt. med brød af den gode slags.

Jeg lover dig – du savner ikke fornemmelsen af kød. Men det er altså ikke en stor, rød bøf, man erstatter på den her måde. Se på det som en anden form for protein…

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*