En del af en tøsemiddag – bagt laks med citron


Bagt laks med citron er måske lidt tøset, når den serveres sommerligt med en kartoffelsalat med jordbær, men den skæggede spiste da med en stor appetit her til aften. Tøset eller ej, bagt laks går hele året, det er udelukkende tilbehøret, der giver fornemmelsen af en bestemt årstid.
Stykket her var lidt for stort til os to, men resten ryger bare i en salat i morgen – og dermed kan jeg også pudse glorien og bryste mig af at mindske madspild 👍

Bagt laks med citron

Tilberedningstid: En lille halv time, heraf de 20 minutter i ovnen. 
Ingredienser:

  • 1 stykke laksefilet, ca 350 g
  • 1 spsk smør
  • 1-2 spsk kapers 
  • 1/2 citron
  • Salt, peber

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Tag et pænt stort stykke bagepapir, så det let kan pakkes om laksestykket, og læg det i et fad. Læg laksestykket ovenpå sammen med smørret i mindre stykker, citronen skåret i skiver og ikke mindst de gode kapers (som her i huset er højtelsket ikke mindst af den skæggede). Afslut med salt og peber.

Pak bagepapiret omkring laksen og sørg for, at det bliver lukket godt til. 

Smæk fadet ind i den varme ovn i ca. 20 minutter. Imens kan du jo passende lave tilbehøret, fx en kartoffelsalat med jordbær (opskrift følger) og lidt godt brød. Serveres også gerne med et køligt glas hvidvin. 

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*