Ingefær-gurkemeje shot – det nye sort…


Ingefær har været det nye sort længe, men nu er pladsen ved at blive overtaget af gurkemeje. Måske handler det, som jeg læste i Berlingske for nylig, kun om placebo effekt – at det handler mere om tro end viden, når man tror, at ingefær og gurkemeje har en god indflydelse på immunforsvaret. Og at når medicin har en stærk farve, tror man, at det virker bedre, jf ernæringsekspert Per Brændgaard. Så må den her ingefær-gurkemeje shot give fuldt udslag… Gul er den i hvert fald.

Ingefær-gurkemeje shot

Tilberedningstid: 45 minutter
Ingredienser:

  • 1 økocitron
  • 80 g økologisk ingefær
  • 20 g økologisk gurkemeje
  • 1 liter vand
  • 2-3 spsk honning
  • 2 tsk atamon

Skær citron, ingefær og gurkemeje i skiver. Erfaringen viser mig, at gurkemeje farver virkelig meget – så gule fingre må imødeses… Hæld skiverne i en kasserolle, overhæld med vandet – og lad det småkoge i en 40 minutter. Det bliver virkelig gult!

Lad det afkøle let, si det og tilsæt honning samt atamon. Hældes på en rengjort og skoldet flaske (evt. skoldet med atamon, så er du på den sikre side). Nydes eller drikkes i hvert fald til mad, da der helst skal være noget fedtholdigt, for at de gode ting kan optages i kroppen. 

One Comment

  1. Pingback: Hip hip hurra og glædelig jul: Indlæg nummer 500 – Sundt for to

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*