Fisk med sprødt låg – som på en bedre restaurant…

Vi var ude og spise på en rigtig god restaurant i denne uge, og denne ret er inspireret heraf. Jeg fik nemlig fisk med sprødt låg og cherrytomater i en hvidvinssauce til. Herhjemme valgte jeg lyssej, men mange andre fisk fra torsk til rødtunge eller mørksej vil også fungere fint. 

Opskrift – fisk med sprødt låg

Tilberedningstid: Det ligner af længere tilberedningstid, end der egentlig er tale om. Fra start til servering max 45 minutter, og kan man rubbe neglene, kan det gå hurtigere. Så her er tale om en ret, der – hvis råvarerne er i hus – i tilberedningstid sagtens kan konkurrere med en hentepizza… og forhåbentlig både i smag og sundhed langt overgår pizzaen…

Ingredienser:

  • 250-300 g lyssejfilet
  • 1 skive daggammelt brød, gerne groft
  • Revet skal af 1 øko citron
  • Salt, peber 
  • 2-3 spsk olivenolie 
  • Mangetout ærter – et par håndfulde
  • 1/2 finthakket løg
  • Saft af 1/2 citron
  • Cherrytomater – en god håndfuld
  • 1/2 løg grofthakket
  • 2 tsk koncentreret tomatpure
  • 1 dl hvidvin
  • Evt. lidt grøntsagsbouillon 
  • Salt, peber
  • Olivenolie 

Serveres med små, kogte kartofler.

Tænd ovnen på 170 grader varmluft. Klargør kartoflerne.

Skær lyssejfileten i passende portionsstykker og læg dem i et ildfast fad, der har et lidt olivenolie i bunden. Findel brødet fx i en minihakker. Tilsæt revet citronskal, salt, peber og olivenolie. Blandes og fordeles på fiskestykkerne.

Sæt kartoflerne over samtidig med, at fisken sættes i ovnen. Kartoflerne skal koge ca. 15 minutter, og det er samme tid for fisken i ovnen.

Imens rengøres og deles mangetout ærterne. De sauteres sammen med et halvt finhakket løg i lidt olivenolie i en pande kort og hurtigt ved god varme, vendes rundt med citronsaft og salt. Holdes varme, mens cherrytomaterne tilberedes.

I samme pande tilsættes lidt ekstra olivenolie, og halverede cherrytomater tilsættes sammen med et halvt grofthakket løg. Sauteres let. Tilsæt tomatpuré og svits det. Herefter tilsættes hvidvin eller alternativt lidt citronsaft og grøntsagsbouillon. Lad blandingen koge lidt ind til en passende konsistens. Smages til med salt og peber.

Fisken er klar, når den giver let efter, når man trykker på den med en finger. Hele molevitten anrettes og serveres – gerne med et glas hvidvin til. 

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*