Forårssalat med stenbiderrogn og avocado

Det kan godt være, at april viser sig fra sin mere kolde side med blæsten susende rundt om hjørnerne, så de havemøbler, vi optimistisk har sat frem, har fået deres eget omflakkende liv. Men det hindrer mig nu ikke i at servere forårssalat med noget af det, jeg sætter størst pris på madmæssigt med foråret, nemlig stenbiderrogn. Oftest serveres stenbiderrogn som forret, men jeg ville gerne have rognen som hovedret. Ikke mindst fordi jeg havde fået forærende en større portion stenbiderrogn, der, når den først var tøet op, jo skulle bruges. Så to dage i træk kommer menuen til at stå på min personlige forårs-kongespise – hvor heldig har man lov at være 👍 Her en forårssalat med stenbiderrogn og avocado.

Tip til rensning af stenbiderrogn: Når man læser om at rense stenbiderrogn, kan det godt lyde svært. Det er det IKKE. Lad os slå det helt fast. Du tager den udrensede stenbiderrogn og hælder den op i en skål med koldt vand. Så rører du rundt med et piskeris, hvorefter hinden vil sætte sig fast på riset. Rens piskeriset af for hinder (tjek dog lige, at der ikke ryger for mange af de dejlige rogn med) under rindende hane. Gentag processen et par gange. Hæld den rensede stenbiderrogn op i en sigte og giv den noget salt. Lad den dryppe godt af. Så er den klar til brug. Jeg har også brugt frosset stenbiderrogn, og her lader jeg den tø op i posen i en skål vand på køkkenbordet eller i køleskabet. Det er ret blidt overfor rognen og sikrer, at den bevarer sin konsistens.

Opskrift – forårssalat med stenbiderrogn og avocado

Let hovedret til 2 personer.

Tidsforbrug: Det afhænger helt af, om stenbiderrognen er renset eller ej. Hvis ikke, så læg lige et kvarter til. Ellers er man klar til at spise på 20 minutter – dvs endnu en af de retter, hvor pizzabuddet ikke kan konkurrere på hverken hastighed, sundhed eller smag (efter min mening).

Ingredienser:

  • 2 æg
  • 200 g renset stenbiderrogn
  • 1-2 hjertesalater
  • 1 løg
  • 1 avocado
  • 10-12 cherrytomater
  • 2-3 skiver godt rugbrød
  • Olivenolie
  • Salt
  • Evt. lidt citronsaft

Dressing:

  • 3-4 spsk cremefraiche
  • Saft af 1/2 citron
  • Salt, peber

Start med at koge æggene smilende. Sæt en pande over med lidt olivenolie. Her ristes rugbrødet, skåret i mindre tern, til rugbrødscroutoner. Det tager ca. 5-7 minutter. Drypper af på et stykke køkkenrulle og får et vrid salt.
Imens rengøres salat, cherrytomater og løg. Salaten rives i mindre stykker og lægges i et fad. Ovenpå lægges finthakket løg, halverede cherrytomater og avocado skåret i lange, smalle stykker. Giv evt. avocadoen et dryp citronsaft. I midten lægges stenbiderrognen og rundt om rugbrødscroutonerne. Æggene pilles og skæres i kvarte, der lægges dekorativt…

Rør en dressing sammen af cremefraiche, citronsaft, salt og peber, og sæt et par små klatter rundt om på salaten, resten serveres til.
Serveres med et smil og til et køligt glas hvidvin. Så glemmer man helt, at det er koldt og blæsende udenfor.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*