Fløjlsblød spinat

Dette tilbehør laver jeg ofte, når jeg lige har et skvæt madlavningsfløde i overskud – og så er jeg jo ret vild med spinat…Tilberedt som her passer fløjlsblød spinat som tilbehør til rigtig mange retter. Styrken bestemmer du selvfølgelig selv. Jeg laver den ofte med chiliflager, men vælger også nogle gange i stedet at bruge noget helt andet, nemlig muskatnød. Muskatnød klæder spinat virkelig godt og giver en god undertone i retten – brug blot ikke for meget.

Sådan laver du fløjlsblød spinat

Tilbehør 2 personer

Tilberedningstid: 15 minutter

Ingredienser

  • 1 lille håndfuld mandler
  • Jomfruolivenolie
  • ½ hakket løg
  • 100 g frisk spinat, fx babyspinat
  • 2 tomater
  • 1 dl madlavningsfløde
  • Krydderier efter ønske. Jeg bruger ofte chiliflager, men du opnår en mere venlig ret ved at anvende muskatnød
  • Salt og peber

Mandlerne ristes på en tør pande ved jævn varme og hakkes groft.

Samtidig med at mandlerne ristes, kan du udnytte tiden og rense spinaten – er det babyspinat, er der sjældent meget jord ved, men ellers kan det være nødvendigt at skylle spinaten i flere hold vand. Skær tomaterne i kvarte, evt. mindre stykker – efter behag.

Varm olien op i en sauterpande og tilsæt det hakkede løg, lad det blive blødt uden at tage for meget farve. Derefter tilsættes spinaten under omrøring. Lad den kun lige akkurat falde sammen (det er altså ikke nu, at du skal tale i telefon) og tilsæt herefter tomaterne, der bare lige skal lunes, og til sidst madlavningsfløden. Lad fløden blive varm og smag til med krydderier efter eget valg.

Smager allerbedst, når den serveres straks – fx som tilbehør til hornfisk.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*