Jeg er ikke specielt kage-bage-minded, men en gang imellem bliver ovnen alligevel varmet op til formålet. Blandt andet for at levere kage til kolleger og andre, der knokler og skal have vedligeholdt sukkerbalancen. Det bliver den så også her – altså vedligeholdt på et seriøst niveau. Der findes rigtig mange opskrifter på hindbærsnitter, men alle er vist lavet over næsten samme skabelon med lidt variation. Her er min variant, hvor jeg springer over det lave gærde med færdiglavet marmelade, og hvor jeg lægger hindbærsnitten sammen før bagning. Det tror jeg ikke, en konditor ville gøre. Men jeg er jo også bare glad amatør.
Opskrift på lette hindbærsnitter
12-14 stk
Tilberedningstid: 45 minutter, heraf ca. 15 minutter i ovnen
Ingredienser
- 200 g hvedemel
- 125 g koldt smør
- 75 g flormelis
- 50 g kokosmel
- 1 æggeblomme
- Evt. ¼ dl vand, iskoldt
- ½ glas hindbærmarmelade
Glasur
- 1½ dl flormelis
- Saft af 1 citron
- Evt. krymmel
Start med at tænde ovnen på 200 gr.
Sådan gør du
Smuldr det kolde smør i hvedemelet, tilsæt flormelis og kokosmel og bland det godt, så det smuldre. Saml dejen med æggeblommen og tilsæt vandet lidt efter lidt, hvis det er nødvendigt for at samle dejen. Nogle gange kan man slet ikke få dejen samlet uden vand, andre gange går det fint.
Og så kommer vi til det svære, men også ret seje, når det lykkes: Del dejen i to lige store dele. Hver del rulles ud på et stykke bagepapir, så det får ca. samme facon – ca. 12 cm bredt i en bageplades længde. Skærer du de to stykker til, så de bliver helt ens, bliver det bare rigtig fint. Læg det ene stykke bagepapir med den udrullede dej på en bageplade, smør et fint, tyndt lag hindbærmarmelade ud over det, så det dækker fint og næsten helt til kanten. Herefter tager du det andet stykke bagepapir, vender det om og lægger dejen over det første stykke, så de to stykker passer sammen i kanterne. Når det lykkes, så kan man godt få ”Mette Blomsterberg” fornemmelsen af at være ret prof. Pres kanterne sammen, så hindbærmarmeladen bliver inde mellem de to lag dej.
Bages ved 200 gr. i ca. 15 minutter. Dejen kan boble lidt op under bagningen, men læg et stykke bagepapir og fx et ikke for tungt spækbræt ovenpå hindbærsnitte-stykket, når det er kommet ud af ovnen. Bare et par minutter, så bliver overfladen mere jævn.
Lad hindbærsnitte-stykket køle af. Bland flormelis og citronsaft til en fin creme og fordel over stykket, når det er kølet godt af. Drys evt. med krymmel. Når glasuren er ved at være halvfast, skæres stykket i fine snitter. Om det bliver fir- eller trekantede hindbærsnitter betyder vist ikke noget for smagen. Opbevares i sikker afstand fra sukkergrise i boks med tætsluttende låg.
Pingback: Kage-bageriet i Kr. Himmelfart dagene « sundt for to