Hindbæris med flødefraiche og et squeez rom, det første er garant for en frisk smag, sidstnævnte for en cremet, blød is. Superlet at lave… og som her serveret med småkager med et strejf af lakrids = ikke så ringe.
Opskrift – hindbæris
Passer til 6 personer sådan cirka afhængig af, hvor vild man er med is.
Tilberedningstid: 1/2 time plus 5-6 timer i fryseren.
Ingredienser:
- 225 g frosne hindbær
- 1-2 spsk sukker
- 2 æggehvider
- 2 æggeblommer
- 4 spsk sukker
- 3 dl flødefraiche
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 spsk rom
De frosne hindbær kommes i en kasserolle og varmes langsomt op. Tilsæt 1-2 spsk sukker. Lad det småkoge et par minutter – det skal være en hindbærkompot med struktur, så lad det ikke koge for længe, så det koger helt ud. Stilles på køl indtil brug.
Pisk æggehviderne stive. Tilsæt 1 spsk sukker og pisk rundt et par omgange. Stil til side. I en ny skål piskes flødefraiche op og stilles også til side. I en tredje skål kommes æggeblommer og 3 spsk sukker sammen med vaniljesukker. Piskes godt og længe, indtil det bliver helt lyst. Tilsæt den afkølede hindbærkompot sammen med 1 spsk rom. Vend det rundt. Vend derefter den piskede flødefraiche i. Slut af med at vende æggehviderne i. Hældes i passsende form og fryses 5-6 timer.
Lakridssmåkagerne finder du her.