Hindbærkage til kollegerne

Hindbærkage med rabarberkompot
Hindbærkage med rabarberkompot

Mine kære medarbejdere havde i går arrangeret, at vi skulle spise grillfrokost sammen – og ønske hinanden god sommerferie. Det blev ganske enkelt det perfekte sammenskudsgilde med lækre salater, saftigt brød og perfekt stegt kød og fisk. Og så gjorde det jo ikke noget, at vejrguderne tilsmilede os med sol fra en skyfri himmel. Jeg medbragte en hindbærkage, som blev til som en pludselig indskydelse.

Dagen før havde jeg nemlig været på Trapholt til møde, hvor vi fik en lækker hindbærkage til dessert. Jeg valgte at servere kagen med rabarberkompot og creme fraiche, men lidt god vaniljeis ville også have været godt. Resten af kagen forsvandt i øvrigt om aftenen, da der kom uventede gæster.

Jeg valgte at bruge hindbær, men den ville helt sikkert være god med mange slags frugter. Eller en blanding af hindbær og ferskner – peach melba style.

Hindbærkage klar til afgang
Hindbærkage klar til afgang om morgenen. Det var ikke meget, der kom med retur, men nok til et par gæster om aftenene

Opskrift på hindbærkage

Dessert til ca. 8-10 personer afhængig af sult. Passer til en springform eller en firkantet form ca 25 x 25 cm.

Tilberedningstid: 20 minutter + 30 minutter i ovnen

Ingredienser

  • 150 g smør
  • 3 æg
  • 175 g sukker
  • 125 g hvedemel
  • 100 g kokosmel
  • 1 tsk bagepulver
  • En knivspids salt
  • 170 g hindbær
  • Creme fraiche og bær til pynt

Tænd ovnen på 170 grader.

Smelt smørret ved medium varme. Imens piskes æg og sukker godt sammen, så det bliver skummende og lysegult. Det smeltede smør tilsættes under omrøring. Mel, kokosmel, bagepulver og salt blandes og røres i dejen.

Hæld dejen i en smurt form (alternativt foret med bagepapir)

Hindbærrene skylles og hældes oven på dejen. Sættes i den varme ovn ca. 30 minutter.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*