Kartoffelsalat med intens smag af sommer – lykke på terrassen

Sommeraften på terrassen med kartoffelsalat blandt andet – sådan et lille stykke lykke… En af mine kolleger er leveringsdygtig i små, lækre agurker, så sådan en røg der selvfølgelig i denne sommersalat. Og så skal der blandt alt det grønne være noget, der bryder. Det blev ristet rugbrødskrymmel. Bliver der en rest rugbrødskrymmel, så kan den sagtens gemmes og komme på yoghurten næste morgen.

Kan serveres til alt fra fisk over kylling til en bøf.  

Opskrift – kartoffelsalat

Passer til to personer som tilbehør
Tidsforbrug: max 15 minutter
Ingredienser:

  • 1 hjertesalat
  • 1/4 kg kartofler, nye og kogte, gerne en rest fra dagen før
  • 1/2 bundt radiser 
  • 1 skoleagurk
  • 1/4 galiamelon 
  • 2 skiver rugbrød
  • Salt, peber

Dressing 

  • 1 tsk honning
  • 1 spsk dijonsennep
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 3 spsk rapsolie
  • Salt, peber

Varm en sliplet-pande op uden fedtstof. Smuldr rugbrødet og rist det på panden i 4-5 minutter. Lad det køle af på et stykke køkkenrulle. Drys med salt og peber (hvis du skal bruge noget af rugbrødskrymmelet til drys på din yoghurt, så skal du naturligvis ikke give det salt og peber). Skyl salaten. Skær de kogte kartofler i mindre stykker, radiserne og skoleagurken i tynde skiver og galiamelonen i mundrette bidder. Det hele arrangeres med let hånd i en skål. Bland dressingen og hæld den over. Velbekomme.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*