Kernegode flutes

Så er der dømt sandwich til frokost
Så er der dømt sandwich til frokost

En videreudvikling af nogle flutes, jeg har lavet længe – men der manglede et eller andet udefinerbart, som jeg nu har defineret til hørfrø, sesamfrø og skårne rugkerner. Altså kernegode flutes, der er grove og med bid. De bruges ofte til frokostsandwichen i weekenden. Her lavet med en let tunsalat bestående af tun fra dåse, lidt skyr og ikke mindst kapers – og så lidt salat og tomat.

Der kan selvfølgelig bruges andre kerner end dem, jeg har valgt her.

Opskrift på kernegode flutes

3 stk

Tilberedningstid: Iblødsætningstid for kerner 1 time. I reelt arbejde først 15 minutter – så hævetid i ca. 35 minutter – så lidt arbejde i 10 minutter – efterfulgt af hævetid på 25 minutter og bagetid på andre 25 minutter. Arbejdstiden er altså til at se over… det kræver bare lidt planlægning.

Ingredienser

  • 1½ dl skårne rugkerner
  • ½ dl hørfrø
  • ½ dl sesamfrø
  • 25 gram gær
  • 4,5 dl lunkent vand
  • 1½ spsk groft salt (jep, spiseskefuld)
  • 1½ tsk honning
  • 175 gram rugmel
  • 300-400 gram hvedemel

Rugkerner, hørfrø og sesamfrø iblødlægges en times tid. Det kommer sig altså ikke så nøje, om det er 50 minutter, eller det ender med at blive 2 timer, fordi naboerne lige kommer forbi til en kop kaffe.

Rør gæren ud i det håndvarme vand. Tilsæt salt, honning og de iblødsatte kerner. Tilsæt rugmelet og rør rundt. Tilsæt herefter hvedemelet lidt efter lidt, hold hellere lidt tilbage til efter hævningen, kernerne kan stadig suge lidt væde, og dejen må ikke blive for tør. Når dejen er ved at samle sig, kan du med fordel ælte den sammen på køkkenbordet. Stil derefter dejen til hævning i ca. 35 minutter et lunt sted og under et klæde.

Efter hævningen deler du dejen i tre portioner og former tre, fine flutes – placeres på en bageplade med bagepapir. Tænd ovnen på 200 grader, så den er klar, når den sidste hævetid på 25 minutter er færdig. Lige inden flutene sættes i ovnen, skærer du fine, skrå snit i dem og pensler dem med lidt vand. Jeg bruger varmluftovn, så de skal bare midt i ovnen i ca. 20-25 minutter.

Køles af på bagerist. Fjern bagepladen så hurtigt som muligt, så bliver de mest sprøde…

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*